Kanadan junioriliiga WHL:ssä poikkeusluvalla 15-vuotiaana pelaava puolustaja Landon DuPont rikkoo ennätyksiä tulokaskaudellaan.

Everett Silvertipsiä edustava DuPont on mättänyt WHL:ssä ensimmäiseen 11 otteluun puolustajalle hurjat tehopisteet 4+12=16. Vuonna 2009 syntynyt kanadalainen on tällä hetkellä ilmiömäisessä 99 tehopisteen tahdissa.

WHL:ssä vanhin ikäluokka on vuonna 2005 syntyneet, joten DuPontin kanssa kaukalossa voi olla samaan aikaan häntä jopa neljä vuotta vanhempia pelaajia.

Dupontin alkukausi on lähes ennennäkemätön Kanadan juniorisarjoissa. Poikkeusluvalla sarjaan jo 15-vuotiaana päässeistä pelaajista vain Connor Bedard teki tulokaskaudellaan ensimmäisessä 11 ottelussa suuremmat pisteet (20), kuin DuPont.

DuPontin kanssa 16 tehopisteen rajan rikkoi myös John Tavares, mutta esimerkiksi NHL:n paras pelaaja Connor McDavid teki 15-vuotiaana ensimmäisessä 11 OHL-ottelussaan vain 13 tehopistettä. Täytyy kuitenkin muistuttaa, että DuPont teki omat tehopisteensä puolustajan pelipaikalta.

DuPont on varattavissa NHL:ään vasta kesällä 2027.

The WHL

@TheWHL
Allow us to remind you,

Landon DuPont is a DEFENCEMAN!

@WHLsilvertips | @WHLPats | @CHLHockey | @NHL | @BarDown