Colorado Avalanchen kauden aloitus on ollut täynnä haasteita. Joukkue hävisi ensimmäiset neljä otteluaan, joissa se päästi yhteensä 25 maalia.

Näissä otteluissa vaikeuksissa oli myös joukkueen venäläisvahti Aleksandar Georgijev. Hän onnistui torjumaan neljän tappion perään yhden jatkoaikavoiton, mutta miehen tilastot ovat viiden ottelun jälkeen karua luettavaa: 81,0% ja 4,99.

Kahdessa viime ottelussa Coloradon maalilla on aloittanut suomalainen Justus Annunen. Hän torjui ensin San Jose Sharksista 4-1-voiton ja sen jälkeen Seattle Krakenista 3-2-voiton. Vaikka otanta onkin vielä pieni, on Annunen onnistunut kääntämään joukkueen kurssia parempaan suuntaan: voittoja on tullut ja omiin ei ropise jatkuvalla syötöllä kiekkoja.

– Kaverit pelaavat edessäni loistavasti, ja näen laukaukset hyvin. He tekevät työstäni helppoa. Tykkään pelata paljon. On aina helpompaa, kun pääsee pelaamaan useammin. Tuntuu hyvältä, kun pääsee nyt pelaamaan vähän enemmän, Annunen sanoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Annunen vaihdettiin maalille kesken ottelun jo kahteen otteeseen tappioputken aikana. Neljän ottelun jälkeen Annusen torjuntaprosentti on tasan 90,0 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,45. Kahden voittopelin torjuntaprosentti on komea 94,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,5.

– Hän on pelatessaan tosi rauhallinen. Kun hän on maalilla, luotamme siihen, että hän tekee tarvittavat torjunnat. Tänään hän oli uskomaton ja otti mielettömiä torjuntoja, varsinkin ottelun alkupuolella, kun vastustaja antoi painetta, Coloradon supertähti Cale Makar suitsutti tiistaina.

Kehuja Annuselle antaa myös Coloradon päävalmentaja Jared Bednar.

– Hän näytti terävältä ja peittävältä. Hän ehti sijoittua laukausta varten jo ennen kuin vastustaja sai kudin matkaan. Hän lukee peliä todella hyvin eikä anna kovin paljon paluukiekkoja. Hän tekee ne torjunnat, mitkä pitääkin tehdä, ja vielä muutaman siihen päälle. Hän on pelannut kaksi viime ottelua erinomaisesti, Bednar sanoi Krakenia vastaan pelatun ottelun jälkeen.

LUE MYÖS