Monet NHL:n kestomenestyjät ovat yllättäneet heikkoudellaan alkukaudesta. Colorado Avalanche on uponnut maalivahtipelinsä mukana ja kerännyt kuudesta ottelustaan vain kaksi voittoa. Edmonton Oilersin maalintekopeli on puolestaan ollut tehotonta, kun monet seuran isot tähdet ovat edelleen kiikaritehoilla.

NHL:n alkukauden suurin floppi löytyy kuitenkin etelämpää. Selkein alisuorittaja on ollut Nashville Predators.

Kesän siirtomarkkinoilla Nashville-GM Barry Trotz työsi kaikki pelimerkit keskelle. Hän onnistui vahvistamaan Predatorsin kapeaa hyökkäysmaterialia Jonathan Marchessault’lla ja Steven Stamkosilla. Hankintojen myötä Nashvillen tuloksenteon ei pitänyt olla enää pelkän ykkösketjun varassa.

Lisäksi Nashville naarasi vielä vahvistuksen pakistoonsa, kun Brady Skjei siirtyi seuraan. Puolustajan siirto on jäänyt hyökkääjävahvistusten varjoon, mutta kannattaa muistaa, että Skjei on laadukas kahdensuunnan pakki, joka paukutti viime kaudella Carolina Hurricanesissa 47 tehopistettä.

Näistä jättipanostuksista huolimatta tulokset ovat jääneet laihoiksi – tai oikeastaan olemattomiksi. Nashville on hävinnyt kaikki kauden viisi ensimmäistä otteluaan. Niistä vain yhdessä Predators pääsi edes yhden maalin päähän vastustajasta.

Huono uutinen on se, ettei Nashvillella ole pelissään mitään yhtä selkeää ongelmakohtaa, jonka korjaamalla voisi odottaa parempia tuloksia. Joukkueen puolustuspeli ei toimi, mutta ei hyökkäystäkään voi kehua. Esimerkiksi kesällä hankittu Stamkos on kerännyt viiteen otteluun tehot 1+0.

Tällaisessa tilanteessa katseet kääntyvät luonnollisesti valmennuksen suuntaan. Jos Predators tällä kaudella tosissaan tavoittelee menestystä, kuinka kauan huonoja otteita katsotaan, ennen kuin Andrew Brunette saa kenkää?

Brunetten meriitit NHL-valmentaja ovat varsin ohuet. Viime kaudella hän luotsasi Nashvillen materiaaliin nähden vahvaan menestykseen, mutta ennen sitä hän on toiminut vain Florida Panthersin päävalmentajana puolikkaan kauden ajan, kun Joel Quenneville sai potkut Chicago-kohun myötä. Florida oli tuolla kaudella runkosarjan vahvimpia joukkueita, mutta suli lopulta totaalisesti Brunetten alaisuudessa pudotuspeleissä.

Näillä panostuksilla ja tällä materiaalilla Nashvillen tavoite ei voi olla kuin mestaruus. NHL:n runkosarja on pitkä, ja aikaa on paljon, mutta pikkuhiljaa muutoksia täytyy tapahtua, jos Nashvillessa halutaan päästä edes pudotuspeleihin.

LUE MYÖS