New York Islandersin GM Lou Lamoriello avasi maanantaina hyökkääjä Matt Martinin erikoista kuviota.

Lamoriello vahvisti lehdistölle, että Islanders ei ole ainakaan toistaiseksi tekemässä virallista NHL-sopimusta Martinin kanssa, joka solmi syyskuussa testisopimuksella ja on ollut siitä lähtien joukkueen mukana.

Islanders-hyökkääjä Anthony Duclair loukkaantui viime ottelussa ja hänen odotetaan olevan pitkään sivussa, joten Martinille käytännössä avautui paikka kokoonpanosta. Lamoriellon mukaan Islanders aikoo kuitenkin nostaa AHL:stä pelaajan maanantaina.

Martin jatkaa näin ollen testisopimuksella Islandersin mukana, mutta hän ei voi pelata NHL-otteluissa. 35-vuotias hyökkääjä voi kuitenkin harjoitella Islandersin kanssa ja hän saa n. 500-1000 dollarin korvauksen jokaisesta seuran mukana vietetystä päivästä.

Martin on edustanut Islandersia edellisen kuuden kauden ajan. Viime kaudella NHL:n kovaotteinen kanadalainen teki 57 ottelussa tehopisteet 4+4=8.

Yhteensä Martin on pelannut NHL:ssä 15 kauden aikana komeat 955 runkosarjaottelua ja 88 pudotuspeliottelua. Hän on voittanut NHL:n taklauspörssin viidesti ja on NHL:n kaikkien aikojen taklauspörssin kakkonen (aloitettu laskemaan vuonna 2005).

Stefen Rosner

@stefen_rosner
Lamoriello said Martin will remain on his PTO. #Isles