Viime päivien aikana Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä John Tavares on ollut kuuma puheenaihe Pohjois-Amerikassa. Syynä ei kuitenkaan ole hänen suorituksensa kaukalossa vaan sen ulkopuolella.

Sosiaalisessa mediassa on lähtenyt leviämään kuva Tavaresista erikoisen amuletin mainoskasvona. Amuletin väitetään suojaavan 5G:n, tietokoneiden, puhelinten ja wifin, eli langattoman verkon, tuottamalta säteilyltä.

Amulettia kaupittelee Aires Tech -niminen yritys, eikä Tavares ole ainoa yrityksen tunnettu mainoskasvo. Myös koripalloilija RJ Barrett ja koomikko Russell Brand ovat lainanneet kasvonsa erikoiselle tuotteelle.

– Ammattiurheilijana minun täytyy pysyä niin terveenä kuin mahdollista ja palautua nopeasti, kun loukkaannun. On siis helppo ymmärtää, miksi olen luottanut Airesin teknologiaan neljän vuoden ajan ja olen jopa ottanut yhteyttä Airesin tiimiin, että voisin edustaa heitä urheilijana ja heidän tyytyväisenä asiakkaanaan, Tavares kertoo yhtiön markkinointimateriaalissa.

Toronto Star yritti saada Tavaresilta kommenttia hänen vuoden alussa aloittamaansa yhteistyöhön Aires Techin kanssa. Kiekkoilijasta ei kuulunut, mutta lehti haastatteli Timothy Caufieldia, joka on Albertan yliopisto professori ja alan asiantuntija.

– Voi luoja, klassista soopaa. Pelottelulla luodaan vaara, jota ei ole olemassa, jotta voitaisiin myydä tuotetta, joka on tieteellisesti mahdoton, Caufield taivastelee.

Tavaresin mainostaman ”taika-amuletti” on tieteen näkökulmasta hyödytön kapistus, arvioivat Toronto Starin haastattelemat asiantuntijat. Ensinnäkin puhelinten ja muiden sähkölaitteiden aiheuttama säteily on ihmiselle harmitonta. Toiseksi, asiantuntijoiden mielestä on epätodennäköistä, että amuletti edes kykenee tätä säteilyä pysäyttämään.

Jesse Marshall

@jmarshfof
In case you missed it, John Tavares and Russell Brand are selling the same mystery amulet that they pass off as having healing properties that also protect you from wifi and is backed by people who believe in mind control, which I did not have on any of my NHL bingo cards.

Backlog Reviewer

@BacklogReviewer
The amulet can also heal wounds, accordingly the captain of the toronto maple leafs