Edmonton Oilersissa vuosina 2018-2022 Connor McDavidin joukkuekaverina pelannut Mikko Koskinen muistelee omia pelivuosiaan historian kenties taitavimman jääkiekkoilijan kanssa.

Uransa viime keväänä Sveitsissä päättänyt ex-maalivahti nostaa Siim Liivikin MTV3:lla juontamassa NHL-tähdet feat. Siim -ohjelmassa McDavidistä esille taitojen ja pelinopeuden lisäksi sen henkisen kasvun, joka kanadalaistähdessä on vuosien mittaan tapahtunut.

– Se pistää tosi paljon efforttia siihen, että tulisi joka päivä paremmaksi. Ei se mene vetämään yhtäkään treeniä vaan sen takia, vaan että se on ohjelmassa. Aina sillä on se mindset, että se tulisi paremmaksi.

– Ehkä kuitenkin isoin asia on se henkinen kasvu, jonka se on tehnyt. Aika kovaan paikkaan laitettiin pojalle C-kirjain rintaan. Ison markkinan joukkue ja sitä pitäisi kantaa. Se kasvu, minkä neljässä vuodessa näki, oli iso. Sitä ei ehkä ihmiset ihan ymmärrä, mitä se vaatii henkisesti, Koskinen muistuttaa.

Nykyään McDavid johtaa joukkuettaan myös verbaalisesti kaukalon ulkopuolella.

– Kopissa tulee erilaisia tilanteita. Alkuun se oli ehkä vähän ujompi avaamaan suutaan kopissa, mikä on luonnollistakin 20-vuotiaalle. Kokemuksen kautta tuli sellaista luontaista johtajuutta lisää, Koskinen näkee McDavidin suurimmat kehityskohdat tämän NHL-uralla.

LUE MYÖS: