Carolina Hurricanesin Jesperi Kotkaniemelle on jälleen tarjolla aiempaa isompaa roolia joukkueen menetettyä useita avainpelaajiaan kesämarkkinoilla.

24-vuotiaalla sentterillä on alkamassa nuoresta iästään huolimatta jo seitsemäs kausi NHL:ssä. Viime kaudella odotuksiin nähden vaisut 27 tehopistettä kerännyt porilainen uskoo olevansa nyt valmis nappaamaan pitkään miehelel kaavaillun kakkossentterin roolin Hurricanesista.

– Omaa peruspelaamista pitää nostaa ja joka ilta pitää pystyä täyttämään se kakkossentterin vaade. Täytyy saada myös pinnoja aikaan sen hyvän kahdensuunnan pelaamisen lisäksi, Kotkaniemi luettelee maanantaisessa haastattelussa.

Takaisin Hurricanesin ylivoimakoostumuksiin noussut Kotkaniemi on keskittynyt kesäharjoittelussaan perusasioihin.

– Perusvoimaa oon koittanut saada lisää. Olen suhteellisen nuori vielä ja se ikkuna sulkeutuu kaikilla jossain vaiheessa, niin koitetaan sen eteen tehdä töitä. Luistelua koitan parantaa joka vuosi.

188-senttinen hyökkääjä kuvailee omaa nykyistä pelaajaprofiiliaan seuraavin sanoin.

– Luotettava kahdensuunnan pelaaja, joka tekee kovasti töitä ja pystyy pelaamaan myös vähän likaisella alueella ja sitä kautta auttaa ketjukavereita mahdollisimman paljon, Kotkaniemi niputtaa.

Kotkaniemi aloittaa nyt kolmannen kautensa kahdeksanvuotisesta sopimuksestaan. Suomalainen tienaa nykyisestä diilistään 4,82 miljoonaa dollaria kaudessa.

Markus Nuutinen

LUE MYÖS: Sebastian Aho listaa Carolinan läpimurtopelaajat – kommentoi Jesperi Kotkaniemen asemaa

LUE MYÖS: