Carolina Hurricanes menetti viime kauden joukkueestaan useita runkomiehiä.

Siirtotakarajan tähtihankinta Jake Guentzelin lisäksi joukkueen jättivät kesällä mm. pitkäaikainen luottohyökkääjä Teuvo Teräväinen sekä puolustajat Brady Skjei, Brett Pesce sekä Tony DeAngelo.

Hurricanesin kokoonpanossa onkin lähtijöiden myötä tilaa uusille vastuunkantajille. Joukkueen ykkössentteri Sebastian Aho listaa kolme hyökkääjää, joilta odottaa parannusta aiempaan alkaneella kaudella.

– Mulla on muutama nimi mielessä. Hyökkäyksestä Seth Jarvis, Andrei Svetshnikov ja Martin Necas. Tottakai he ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa NHL:ssä ja ovat huippupelaajia jo, mutta näen että heillä on vielä upsidea. On potentiaalia olla vielä parempia pelaajia ja sitä kautta tehdä enemmän tulosta tai mitä ikinä se onkaan auttaakseen joukkuetta voittamaan, Aho kertoo NHL Suomelle.

Puolustuksesta Aho nostaa esille yhden uuden nimen.

– Pakistosta sanotaan Sean Walker. Siinä on laatupakki ja uskon että hän tulee vetämään hyvän kauden, Aho arvioi Colorado Avalanchesta kesällä hankittua puolustajaa.

Hurricanesin kakkossentterin viittaa on jo useamman kauden ajan soviteltu Jesperi Kotkaniemen harteille. Aho uskoo Kotkaniemen olevan usean kärkihyökkääjän lähdettyä valmis entistä suurempaan tulosvastuuseen.

– ”Jepu” on varmaan yksi niistä äijistä, jotka tulee saamaan isomman rooliin. Sitä kautta saa lisää vastuuta ja ehkä itseluottamusta, mikä parantaa hänen peliään. Joskus tarvitset erilaisia mahdollisuuksia, ja toivottavasti Jepukin vetää hyvän kauden ja ottaa siitä mahdollisuudesta kaiken irti.

– En näe sille mitään estettä, miksei hän voisi lunastaa selkeää kakkossentterin roolia ja ottaa steppiä uralla eteenpäin, Aho arvioi Kotkaniemen asemaa Hurricanes-hyökkäyksen hierarkiassa.

Markus Nuutinen

LUE MYÖS: