Nashville Predatorsin suomalaisvahdin Juuse Sarosin kohdalla voi nyt jälkiviisaana sanoa, että kesällä tehty jatkosopimus olisi kannattanut tehdä myöhemmin.

29-vuotias Saros allekirjoitti kesäkuun lopussa lähes 62 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Predatorsin kanssa. Ensi vuoden syksyllä käynnistyvä jättidiili vie Predatorsin palkkakatosta tilaa 7,74 miljoonaa dollaria kaudessa.

The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrunin mukaan Saros olisi saanut merkittävästi suuremman palkan, jos hän olisi odottanut syksylle Boston Bruinsin Jeremy Swaymanin sopimuksen syntymistä.

– Kahdeksan vuotta ja 7,74 miljoonan dollarin keskipalkka kaverille, jolla on enemmän ykkösvahdin näyttöjä kuin Swaymanilla. On vaikeaa olla katsomatta asiaa siten, etteikö Predatorsilla olisi käsissään todellinen alediili, LeBrun sanoo.

25-vuotias Swayman solmi viime viikolla kahdeksanvuotisen ja 66 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Bruinsin kanssa. Sopimuksen keskipalkka on 8,25 miljoonaa dollaria.

NHL:ssä viime vuosina ykkösvahdin tehtäviä Linus Ullmarkin kanssa jakaneen Swaymanin sopimuksella uskotaan olevan suuri vaikutus maalivahtien yleiseen palkkatasoon taalaliigassa. Moni maalivahti voi jatkossa käyttää Swaymanin muhkeaa sopimusta vertauskohtana omissa neuvotteluissaan.

LeBrun näkee, että Saros jätti useita miljoonia pöydälle tehdessään sopimuksen kesällä.

– Miettikää miltä numero näyttäisi nyt, jos Saros olisi odottanut kauden alkuun asti, kun Swayman ja mahdollisesti Igor Shestjorkin olisivat tehneet jatkosopimuksensa. Shestjorkinin tuleva palkka voi olla 11-12 miljoonaa dollaria kaudessa, toimittaja huomauttaa.

Predatorsin runkosarja starttaa Suomen aikaan perjantaina kello 03:00, kun vastaan asettuu Dallas Stars.

LUE MYÖS: