NHL ja pelaajayhdistys NHLPA ovat päässeet yhteisymmärrykseen Vegas Golden Knightsin ja ruotsalaisvahti Robin Lehnerin sopimussopassa.

33-vuotias Lehner ei ilmestynyt kauden alussa Golden Knightsin pakolliseen terveystarkastukseen. Ruotsalainen ei ole pelannut NHL:ssä kevään 2022 jälkeen lonkkavamman takia.

Golden Knights tiesi, että Lehner ei pysty pelaamaan tällä kaudella, joten seuran oli kerrottu etsivän vaihtoehtoja miehen sopimuksen purkamiseen.

Sportsnetin tietojen mukaan NHL ja NHLPA ovat sopineet yhdessä, että Lehnerin sopimus ei rasita Golden Knightsin palkkakattoa tällä kaudella. Lehner saa kuitenkin tästä huolimatta sopimuksensa viimeisen vuoden palkan eli 4,4 miljoonaa dollaria.

Lehner on käytännössä irtisanottu, mutta tienaa samalla palkkaa viimeisestä kaudestaan.

– Tämä on ainutlaatuinen tilanne, ja tiedän, että kaikki työskentelivät kovasti löytääkseen sopivan ratkaisun. Mitä olen kuullut, niin tämä on paras mahdollinen ratkaisu, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kommentoi asiaa.

Lehner on pelannut NHL:ssä 15 kauden aikana yhteensä 364 runkosarjaottelua ja 29 pudotuspeliottelua. Hän on edustanut urallaan Golden Knightsin lisäksi Ottawa Senatorsia, Buffalo Sabresia, New York Islandersia ja Chicago Blackhawksia.

LUE MYÖS: