Buffalo Sabres lähtee alkavaan NHL-kauteen mielenkiintoisista lähtökohdista. Sabres on palannut vanhaan tuttuun valmennukseen, kun 2000-luvun alussa Sabresia menestyksekkäästi valmentanut Lindy Ruff ottaa ohjat.

Ruffin valmennuksessa New Jersey Devils ja Dallas Stars ovat pelanneet viime vuosina todella hyökkäysvoittoista jääkiekkoa. Samaa vauhtikiekkoa on varmasti luvassa Sabresissa, mutta viisikkopelin on kokonaisvaltaisesti parannuttava mikäli paluu pudotuspeleihin on mahdollista.

Laadukkaan viisikkopelin takana pääsee juhlimaan tai vaihtoehtoisesti kärsimään suomalaismaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen. Luukkonen pelasi viime kaudella erinomaisella tasolla tammikuusta lähtien antaen kovat näytöt ja sai hurjan jatkosopimuksen, jonka kokonaisarvo on lähes 24 miljoonaa dollaria.

Mahdollisuudet pudotuspeleihin menettäneen Sabresin maalilla Luukkonen pelasi viime tammikuun alusta runkosarjan loppuun 36 ottelua, torjui hurjat 20 voittoa torjuntaprosentilla 91,9. Mukaan mahtui neljä nollapeliä.

Luukkonen varattiin NHL:n kesällä 2017. Seitsemän vuotta varaamisen jälkeen maalivahti pääsee aloittamaan Sabresin maalilla kauden avausottelussa, kun Sabres kohtaa New Jersey Devilsin Tshekin pääkaupungissa Prahassa. Joukkueet kohtaavat loppuviikon aikana vanhalla mantereella toisensa kahdesti.

Luukkosta Sabresissa kirittää kokenut James Reimer. Devon Levi aloittaa kauden AHL:n puolella.

LUE MYÖS