NHL:n maalivahtilegenda Martin Brodeurin poika Jeremy Brodeur, 27, pääsi pelaamaan ensimmäisen ottelunsa New Jersey Devilsin maalilla, kun joukkue kohtasi harjoitusottelussa New York Rangersin.

Brodeurin ensiesiintyminen Devilsissä onnistui erinomaisesti. Brodeur kirjautti 29 torjuntaa, torjuntaprosentin 96,7 ja sai valinnan ottelun ykköstähdeksi, kun Devils kaatoi Rangersin numeroin 3-1. Brodeur oli pitkään kiinni jopa nollapelissä, mutta Anton Blidh murskasi tämän unelman vajaat pari minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Ottelu oli Brodeurin perheelle hyvin merkityksellinen, nimittäin Devils on juurikin se seura, jossa isä-Brodeur pelasi käytännössä koko NHL-uransa ajan. Brodeur pelasi Devilsissä yli 1200 ottelua ja voitti kolme Stanley Cupia ja neljä Vezina Trophya.

Sekä Devilsillä että Rangersilla ei ollut kokoonpanossa kovinkaan monia vakiokokoonpanon pelaajiaan. Esimerkiksi Rangersin maalilla pelasi kuitenkin kolmen Stanley Cupin Jonathan Quick.

Jeremy Brodeur pelasi viime kaudella ECHL-seura Adirondack Thunderissa 32 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 91,8 sekä kuusi pudotuspeliä torjuntaprosentin ollessa 91,7. Lisäksi hän pelasi yhden AHL-ottelun Utica Cometsissa, johon hänellä on sopimus myös alkavasta kaudesta. Utica on Devilsin farmiseura.

Brodeur on pelannut urallaan AHL:ssä viisi ottelua ja ECHL:ssä 140 ottelua.

NHL

@NHL
Like father, like son. 👏

Congrats to Jeremy Brodeur on the 29-save victory in his @NJDevils preseason debut!

LUE MYÖS