Winnipeg Jets on yksi läntisen konferenssin runkosarjan kestomenestyjistä. Joukkue on jo vuosien ajan junnannut keskinkertaisuuden välitilassa, jossa se kyllä yltää pudotuspeleihin, mutta ei kykene vakavasti taistelemaan mestaruudesta.

Kesän aikana Jetsin joukkue ei ole juuri muuttunut. Joitakin lähtijöitä on, mutta uusia vahvistuksia ei ole joukkueeseen sisään tullut.

Viime kausi

82 ottelua, 46-24-6-6,  (259-199)
Keskisen divisioonan 2. sija – pudotuspeleissä Colorado (1-4)

Kolme nostoa

1. Onko valmentajavaihdos askel parempaan?

Winnipegin viime vuosien päävalmentaja Rick Bowness jättäytyi viime kauden päätteeksi eläkkeelle. Bowness oli kova tsemppaaja ja pelaajien keskuudessa pidetty, mutta taktikkona hän ei ollut kummoinen. Lähtökohtaisesti valmentajamuutos on Winnipegille ennen kaikkea positiivinen mahdollisuus.

Mitään isoa muutosta Winnipegissä ei kannata valitettavasti odottaa. Uutena päävalmentajana aloittaa Scott Arniel. Hän on toiminut Jetsin apuvalmentajana kahdella entisellä kaudella. Onko Arnielilla rohkeutta uusia tarpeeksi Jetsin kilpikonnamaista pelitapaa?

2. Onnistuuko Connor Hellebuyck pitämään huiman tasonsa?

Connor Hellebuyck oli viime kaudella NHL:n paras maalivahti selvällä erolla. Hän torjui runkosarjassa 60 ottelussa torjuntaprosentilla 92,1. Hellebuyckilla on kuitenkin ikää jo 31 vuotta. Vieläkö hän pystyy pysymään aivan NHL:n huipulla, vai alkaako hänen tasonsa jo laskemaan? Ilman tähtivahtiaan Winnipeg ei ole mitään.

3. Joko Nikolaj Ehlers vaihtaa maisemaa?

Nikolaj Ehlers pelasi erinomaisesti viime kaudella, mutta silti hänen roolinsa jäi pääosin pieneksi. Nyt käynnistyy tanskalaistaiturin sopimuksen viimeinen kausi, eikä hän todennäköisesti ole jatkamassa Winnipeg-paidassa. Todennäköisesti Ehlersistä tuleekin kauppatavaraa, kun siirtotakaraja lähestyy.

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Kaapo Kähkönen, mv (New Jersey)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Tyler Toffoli, h (San Jose), Laurent Brossoit, mv (Chicago), Sean Monahan, h (Columbus), Nate Schmidt, p (Florida)

Suomalaiset

Kaapo Kähkönen, 28, maalivahti

Aikanaan Kaapo Kähkönen oli erinomainen kakkosvahti Minnesota Wildissa. Viime vuodet San Jose Sharksissa olivat kuitenkin vaikeita, kun suomalainen joutui pelaamaan surkean pakiston takana. Nyt Kähkönen pääsee pelaamaan vahvasti puolustavan joukkueen taakse, joten häneltä voi odottaa myös vahvempia suorituksia.

Kähkönen pelaa Winnipegissä yksivuotisella diilillä, jonka vuosipalkka on 1 miljoonaa dollaria. Jos kaikki sujuu odotusten mukaisesti, voi suomalaisvahti saada ensi kaudella rahakkaammankin diilin.

Rasmus Kupari, 24, hyökkääjä

Rasmus Kupari kamppailee pelipaikoista Winnipegin alemmissa ketjuissa. Hyökkääjätarjontaa riittää, joten helpolla peliaikaa ei irtoa. Viime kaudella hän pelasi 28 NHL-ottelua tehoin 0+1. Jos nyt tulosta ei synny, jatkuuko Kuparin ura seuraavalla kaudella Euroopassa?

Seuraa tätä pelaajaa

Gabriel Vilardi, 25, keskushyökkääjä

Viime kaudella Gabriel Vilardi siirtyi Winnipeg Jetsiin osana jättikauppaa, jossa toiseen suuntaan liikku Pierre-Luc Dubois. Tähän mennessä Vilardi on ollut koko kaupan paras pelaaja. Viime kaudella hän iski 47 ottelussa tehot 22+14=36.

Nyt alkavalle kaudelle Vilardi on selittänyt loukkaantumisensa. Hän pelaa todennäköisesti ykkösketjun oikeassa laidassa ja tulee tekemään uuden henkilökohtaisen piste-ennätyksensä.

Arvio

Keskisen Divisioonan sija: 4

Viime kaudella Winnipeg ylisuoritti materiaaliinsa nähden erinomaisen maalivahtipelinsä ansiosta. Iskeekö salama kahdesti? Satumaista maalivahtisuoritusta nimittäin taas vaaditaan, jos Jets haluaa kärkikahinoihin, sillä kenttäpelaajien osalta joukkue on hieman heikentynyt viime kaudesta.

Tulevalla kaudella Winnipeg tullaan näkemään pudotuspeleissä, mutta kovin pitkälle joukkue ei tälläkään kertaa pötki.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Nikolaj EhlersMark ScheifeleGabriel Vilardi
Kyle ConnorVladislav NamestnikovCole Perfetti
Alex IafalloAdam LowryNino Niederreiter
Axel Jonsson-FjällbyMorgan BarronMason Appleton

Puolustajaparit:

Josh MorrisseyDylan DeMelo
Dylan SambergNeal Pionk
Logan StanleyColin Miller

Maalivahdit:

Connor Hellebuyck
Kaapo Kähkönen