Toissa kauden mestari Vegas Golden Knights lähtee kauteen kapeammalla rosterilla, mitä viime vuosina. Moni pelaaja vaihtoi maisemaa ja saman veroisia korvaajia ei pystytty hankkimaan.

Viime kauden pettymys on varmasti monen pelaajan mielessä ja ensi kauden tavoitteet ovat korkeammalla. Kokoonpano on edelleen todella vahva ja varsinkin puolustus kantaa joukkuetta pitkälle pudotuspeleissä, miksei jopa finaaleihin asti.

Viime kausi

82 ottelua, 34-11-8-29, (267-245)
Tyynenmeren divisioonan 4. sija – pudotuspeleissä Dallas (4-3)

Kolme nostoa

1. Miten joukkue paikkaan kokoonpanosta menetetyt pelaajat?

Vegasin kokoonpanossa oli kesällä paljon liikehdintää. Suurimmat lähtijät oli Vegasin mestaruuskauden tärkeimpiä palasia oleva Jonathan Marchessault, Chandler Stephenson sekä Alec Martinez.

Palkkakaton tilanne oli myös sellainen, ettei isoja vahvistuksia ollut varaa hankkia. Nyt joukkue joutuu lähtemään kauteen huomattavasti kapeammalla hyökkäyskalustolla. Tässä katseet kääntyy uusiin ruotsalaisiin, jotka hakevat uutta nostetta uralleen. Nämä ovat Viktor Oloffson ja Alexander Holtz. Myös Brendan Brisson, joka on Vegasin varaama pelaaja, saatetaan nähdä joukkueen kokoonpanossa ensi kaudella.

2. Pakisto NHL:n paras?

Puolustus Vegasissa on tulevallakin kaudella aivan sarjan eliittiä. Kokoa ja taitoa löytyy ja se on todella inhottava yhtälö vastapuolen joukkueelle.

Puolustajat ovat tämän joukkueen kulmakivi, jolla se menee pudotuspeleihin ja jossa sillä on mahdollisuus pärjätä.

3. Onko Vegas yhden välivuoden jälkeen jälleen mestariehdokas?

Vegasin viime kausi oli valtaisa pettymys. ”Mestaruuskrapula” varjosti joukkuetta ja samanlaista työntöä ei saatu keväällä aikaan, mitä se oli edelliskaudella.

Nyt joukkue on saanut pidemmän kesän, jossa on ollut aikaa levätä ja saada loukkaantumiset hoidetuksi. Mutta joukkue on samalla ollut isojen muutoksien äärellä.

Onnistuvatko Mark Stone, Jack Eichel ja kumppanit hinaamaan uudistuneen rosterin takaisin NHL:n huipulle?

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Alexander Holtz, h (New Jersey), Ilja Samsonov, mv (Toronto), Zach Aston-Reese, h (Detroit), Viktor Oloffson, h (Buffalo), Tanner Pearson, h (Montreal)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Logan Thompson, mv (Washington), Jonathan Marchessault, h (Nashville), Alec Martinez, p (Chicago), Anthony Mantha, h (Washington), William Carrier, h (Carolina), Michael Amadio, h (Ottawa), Chandler Stephenson, h (Seattle)

Suomalaiset

Joukkueessa ei pelaa tällä hetkellä suomalaisia

Seuraa tätä pelaajaa

Tomas Hertl, 30, keskushyökkääjä

Tomas Hertl siirtyi San Josesta Vegasiin viime kauden siirtotakarajalla. Keväällä tshekkihyökkääjä ei saanut koneitaan käyntiin uudessa ympäristössä, mutta tulevalla kaudella Hertliltä on lupa odottaa paljon enemmän.

Hyökkäysosasto kapeni Hertlin ympäriltä, joten odotukset hänen kohdallaan sen kuin kasvoivat. Vegasissa on kuitenkin keskikaistallaan paljon laatua, joten siinä on puolustuksen lisäksi Vegasin suurin voimavara.

Arvio

Tyynenmeren Divisioonan sija: 2

Vegas on tulevallakin kaudella pudotuspelijoukkue ja sinne pääseminen ei ole mikään suurempi yllätys. Joukkuetta mitataan kunnolla vasta pudotuspeleissä ja mitä se hieman uudistuneella rosterilla saa tosipeleissä aikaan. V

iime kauden hävitty sarja Dallasia vastaan seiskapelissä on varmasti joukkueen mielissä ja Vegas janoaa kostoa ja paluuta huipulle.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Ivan BarbashevJack EichelViktor Olofsson
Pavel DorofejevTomas HertlMark Stone
Alexander HoltzWilliam KarlssonBrendan Brisson
Keegan KolesarBrett HowdenNicolas Roy

Puolustajaparit:

Noah HanifinAlex Pietrangelo
Shea TheodoreNicolas Hague
Brayden McNabbZach Whitecloud

Maalivahdit:

Adin Hill
Ilja Samsonov