Utah Hockey Club tunnettiin vielä viime kaudella Arizona Coyotesina. Nyt koko organisaatio on uuden alun äärellä. Isoja askeleita kohti parempaa tulevaisuutta on otettu jo. Muutto uuteen kaupunkiin ja halliin on tehty kesän aikana ja myös joukkueeseen on tehty mielenkiintoisia hankintoja.

Joukkue lähtee tulevaan kauteen väliaikasella nimellä sekä logolla ja kehitystyö näiden osalta on parhaillaan käynnissä. Mielenkiintoista on nähdä miten uusi joukkue istuu liigaan ja miten intohimoiset NHL-fanit suhtautuvat uuteen joukkueeseen.

Viime kausi

82 ottelua, 28-8-5-41, 77 (256-274)
Keskisen divisioonan 7. sija – ei pudotuspeleissä

Kolme nostoa

1. Miten vanhat Arizonan fanit suhtautuvat uuteen joukkueeseen?

Arizona Coyotes pelasi NHL:ssä lähes kuusi vuosikymmentä. Se aika ehti kerätä tietysti suuren määrän kannattajia. Miten nämä kannattajat ottavat uuden joukkueen vastaan? Utah tulee keräämään paljon huomiota ensimmäisellä kaudellaan uudessa kaupungissa ja uudessa kotihallissa, mutta miten käy vanhojen Arizonan kannattajien?

2. Tuoko uusi ilme hyviä asioita myös joukkueen peliin?

Ennen Utahia Arizonalla oli allaan vaisuja vuosia. Joukkue ei vilissyt tähtipelaajia ja pelaajaliikenne oli pääasiassa pois päin seurasta.

Viimeisen kauden Arizona pelasi vielä pienessä yliopistohallissa. Nyt, kun kaikki on seurassa mennyt uusiksi, voiko se tuoda myös positiivisen tuulahduksen joukkueen peliesityksiin?

3. Kesän siirtomarkkinoilta useampi hyvä hankinta haaviin

Arizonan aikoina pelaajaliikenne oli kesäisin vaisua. Nyt oli kuitenkin toinen ääni kellossa ja joukkueen kokoonpano näyttää vahvemmalta kuin pitkään aikaan.

Nimekkäin hankinta on uusi ykköspakki Mikhail Sergatsjov Tampa Baystä. Puolustusosastoa vahvistettiin lisäksi John Marinolla. Hyökkäykseen saatiin leveyttä juuri Stanley Cupin voittaneella Kevin Stenlundilla sekä uutta nostetta uralleen hakevalta Kailer Yamamotolla.

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Mikhail Sergatsjov, p (Tampa Bay), John Marino, p (New Jersey), Ian Cole, p (Vancouver), Robert Bortuzzo, p (New York Islanders), Kailer Yamamoto, h (Seattle)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Jakub Voracek, h (lopettanut), Travis Boyd, h (Minnesota), Travis Dermott, p (Edmonton)

Suomalaiset

Juuso Välimäki, 25, puolustaja

Parin viime kauden aikana Juuso Välimäki on pelannut jatkuvasti kehittyvää jääkiekkoa Arizonassa ja sitä kautta hän on vakiinnuttanut paikkansa joukkueen pakistossa.

Tulevalla kaudella rooli varmasti tulee olemaan maltillisempi mitä viime kausina Utahin tehtyä pelaajahankintoja puolustukseen. Tamperelainen pelaa kuitenkin uransa parasta jääkiekkoa tällä hetkellä ollen luotettava tekijä Utahin tulevan kauden puolustuksessa.

Matias Maccelli, 23, laitahyökkääjä

Matias Maccellilla on allaan tehokkain kausi NHL:ssä. Täydet 82 ottelua pelannut turkulainen teki komeat tehot 17+40.

Maccelli kilpailee muiden Utahin lahjakkaiden nuorukaisten kanssa pelipaikoista kärkiketjuissa ja alkava kausi onkin Maccellille jo neljäs NHL:ssä. Meno on ollut nousujohteista ja Utahin vahvistuttua voidaan Maccellilta odottaa entistä suurempia teholukemia.

Seuraa tätä pelaajaa

Logan Cooley, 20, keskushyökkääjä

Cooleylla alkaa toinen kausi NHL:ssä ja jo ensimmäisellä kaudellaan mies esitti hyviä otteita kehnossa joukkueessa.

Cooleyn saatua lisää hyviä pelaajia ympärilleen voi hän saada alkavalla kaudella enemmän tuhoa aikaan vastustajan päädyssä. Ensimmäiseen sesonkiin Cooley nakutteli tehot 20+24=48. Hyökkääjä on Utahin organisaation seuraava kärkikategorian tähti.

Arvio

Keskisen Divisioonan sija: 6

Vaikka Utahin ympärillä on paljon pöhinää ja uuteen joukkueeseen kohdistetaan odotuksia, ei pidä unohtaa, että joukkue on pelannut todella vaisusti viime vuosina.

Utah tulee parantamaan näistä ajoista, mutta pudotuspeleihin materiaali ei vielä riitä. Nuoria lupaavia pelaajia joukkueessa on paljon, ja näitä seuran tulee ajaa sisään tulevina vuosina.

Utah teki mm. pitkän jatkospimuksen Dylan Guentherin kanssa, joka tulee olemaan iso palanen Utahia ensi kaudellakin. Myös Logan Cooley ja Barret Hayton kantavat kortensa kekoon ensi kaudella.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Clayton KellerBarret HaytonNick Schmaltz
Lawson CrouseLogan CooleyDylan Guenther
Matias MaccelliNick BjugstadJosh Doan
Kevin StenlundJack McbainAlex Kerfoot

Puolustajaparit:

Mikhail SergatsjovSean Durzi
Juuso VälimäkiJohn Marino
Ian ColeMichael Kesselring

Maalivahdit:

Connor Ingram
Karel Vejmelka