NHL:n kohupuolustaja Tony DeAngelon ura jatkuu KHL:n mahtiseura Pietarin SKA:n riveissä. Venäläisseura julkisti sopimuksen tiistaina.

Nyt kovia tehoja NHL-urallaan takonut puolustaja on avannut tuoretta KHL-sopimustaan. Yhdysvaltalainen myöntää tavoitelleensa viimeiseen asti paikkaa NHL:stä – tuloksetta.

– Odotin tarjouksia koko kesän, DeAngelo kertoo RG.orgille.

– Lopulta niiden kanssa kesti hieman liian pitkään. Neuvotteluprosessit eivät edenneet haluamallani tavalla. Lopulta minulle avautui hieno tilaisuus tulla tänne (Venäjälle) ja pelata hienossa sarjassa mahtavien pelaajien kanssa. Tämä oli lopulta itselleni paras tarjoutunut tilaisuus tähän kohtaan, puolustaja perustelee KHL-siirtoaan.

DeAngelo pelasi viime kaudella Carolina Hurricanesin paidassa 31 runkosarjapeliä tehoin 3+8=12. Pudotuspeleissä vyölle kertyi yhdeksän ottelua tehoin 0+2. Tehopuolustaja kertoo olleensa valmis jopa try out -sopimuksiin NHL-uransa jatkamiseksi.

– Kaikki vaihtoehdot olivat pöydällä, mutta kuten sanoin, tämä (Pietarin SKA) oli lopulta paras vaihtoehto kannaltani.

28-vuotias puolustaja ei osannut vielä kertoa, onko ovi NHL:ään lopullisesti sulkeutunut miehen kohdalla.

– Katsotaan, en ole varma. Tämä on kysymys, joka tulisi esittää NHL:ssä vaikuttaville GM:eille ja valmentajille. Juuri nyt haluan keskittyä vain tähän kauteen, DeAngelo naulaa.

Puolustajan NHL-ura on tehopisteiden valossa huippuluokkaa. Mies on pelannut taalajäillä 371 runkosarjapeliä tehoin 48+162=210. Pudotuspeleissä mies on naulannut 26 ottelussa tehot 1+12=13.