NHL:ssä suomalaismaalivahdit ovat olleet jo vuosikymmenten ajan kovaa valuuttaa ja niin tälläkin hetkellä. Kevin Lankinen murtautui maailmanmestaruuden jälkeen Chicago Blackhawksin kokoonpanoon. Blackhawksista matka jatkui Juuse Saroksen aisapariksi Nashville Predatorsiin, jossa Lankinen vietti kaksi edellistä kautta.

Sopimus Predatorsissa tuli kesällä päätökseen, joten Lankisen tuli löytää itselleen uusi koti. Koti löytyi Kanadan länsirannikolta Vancouverista, kun Canucks ajautui ongelmiin maalivahtien kanssa. Thatcher Demkon loukkaantuminen oli odotettua vakavampi, joten Canucks tarvitsi nuoren Arturs Silovsin tueksi kokemusta ja sitä oli tarjolla Lankisen muodossa.

GM Patrik Allvin antoi Helsingissä syntyneelle suomalaismaalivahdille vuoden mittaisen sopimuksen, jonka arvo on 875 tuhatta dollaria. Lankisen hankinnan takana suurta roolia näyttelee Canucksin uudeksi maalivahtivalmentajaksi palkattu Marko Torenius, joka yritti houkutella myös Antti Raantaa organisaation palveluksiin.

– Olen tehnyt töitä Toreniuksen kanssa viimeiset viitisen vuotta Helsingissä kesäisin. Uskon, että hän on juuri se kaveri, joka pystyy auttamaan minut seuraavalle tasolle maalivahtina, kommentoi Lankinen Sportsnetin jutussa.

Toreniusta Lankinen kehuu suorasanaisesti ja arvostaa maalivahtivalmentajan työtä.

– Hän on mahtava ja mielestäni yksi parhaista maalivahtivalmentajista joita on maailmassa. Hän tekee kaikki kotiläksyt ja pyrkii olemaan paras. Hän haluaa kaivaa maalivahdeista parhaat puolet esiin, jotta tulos olisi paras mahdollinen.

Lankinen on urallaan aloittanut 101 ottelua NHL:ssä ja voittanut 45 kamppailua. Nollapelejä suomalaisella on kasassa kolme kappaletta ja NHL-uran torjuntaprosentti on 90,5.

LUE MYÖS