Vancouver Canucksin ykkösmaalivahti Thatcher Demkon on kerrottu pitkin syksyä kärsivän sitkeästä vammasta, joka saattaa pitää mihen sivussa peleistä runkosarjan alkuviikkojen ajan.

Nyt tähtimaalivahdin valtionsalaisuutena pidetyn vamman laadusta on viimein saatu tarkempaa tietoa. Canucksin sisäpiiritoimittaja Kevin Woodley paljasti Sportsnetille kyseessä olevan erittäin harvinaisen polvivamman. Toimittajan mukaan kyseessä on popliteus-jänteen vamma.

Popliteus-lihas sijaitsee polvitaipeen takana ja kiinnittyy sääriluun yläpäähän. Popliteus- jänne voi tulehtua, revetä tai siihen voi tulla avulssiomurtuma.

– Puhumme erittäin harvinaisesta vammasta. Olen keskustellut ihmisten kanssa, jotka ovat olleet mukana NHL-bisneksessä 30 vuoden ajan, eivätkä he ole koskaan törmänneet vastaavaan, Woodley kertoo.

– Kyseessä on pieni, mutta lihaksen tasapainon kannalta merkittävä jänne. Sen paranemisarvio vaihtelee 3-16 viikon välillä, joten toipumisennustetta on hyvin vaikea antaa, toimittaja jatkaa.

Canucks varautui Demkon pidempään poissaoloon viime viikolla kiinnittämällä Kevin Lankisen vuoden mittaisella sopimuksella.