New York Rangers on yksi alkavan NHL-kauden suurimmista mestarisuosikeista. Viime kaudella joukkue eteni aina itäisen konferenssin finaaleihin saakka, mutta taipui Stanley Cupin voittaneelle Florida Panthersille.

Yksi Rangersin menestyksen isoimmista tekijöistä viime vuosina on ollut venäläismaalivahti Igor Shesterkin. Shesterkin on kuulunut NHL-maalivahtien eliittiin ja venäläinen nappasi organisaation ykköstorjujan paikan Henrik Lundqvistin siirryttyä Washington Capitalsiin sekä sittemmin lopetettua uransa.

Nyt Rangers ja Shesterkin ovat mielenkiintoisessa pisteessä, sillä venäläisellä huippumaalivahdilla alkaa todella edullisen sopimuksen viimeinen kausi. Shesterkin tienaa alkavalla kaudella vain 5,66 miljoonaa dollaria.

Joulukuussa 29 vuotta täyttävä maalivahti on kesällä rajoittamaton vapaa agentti, eli mikäli Rangers ei sopimusta tee maalivahtinsa kanssa ennen heinäkuun ensimmäistä päivää, saa Shesterkin valita tulevaisuuden pelipaikan.

Moskovasta kotoisin oleva maalivahti on torjunut urallaan yhteensä 135 voittoa NHL:ssä ja nollapelejä on tilillä 15 kappaletta. Torjuntaprosentti on häikäisevä 92,1.

Shesterkin haluaa varmuudella ison tilipussin tulevalla sopimuksellaan, mutta The Athleticin toimittajien Arthur Staplen ja Peter Baughin mukaan organisaatio sekä pelaaja ovat kaukana toisistaan sopimusneuvotteluissa.

– Rakastan organisaatiota ja meidän faneja. Tietysti olisi mahtavaa pysyä täällä, mutta koskaan ei voi tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, kommentoi Shesterkin harjoitusleirien alla.

Rangers poimi maalivahdin kesän 2014 NHL:n varaustilaisuudessa neljännellä kierroksella vuorolla 118.

LUE MYÖS