Patrik Laine pelasi viime yönä ensimmäistä kertaa Montreal Canadiensin paidassa. Canadiens voitti harjoitusottelussa Philadelphia Flyersin selkein lukemin 5-0.

Ensimmäistä kertaa sitten viime joulukuun pelannut Laine ei tehnyt ottelussa tehopisteitä, mutta hän oli aktiivisesti pelin sisällä ja laukoi viidesti.

Avauserässä Laine sai kotiyleisön villiintymään, kun hän nousi kiekon kanssa omasta päädystä taidokkaasti ohittaen samalla Flyersin pelaajia. Yleisö antoi raikuvat suosionosoitukset suomalaiselle, vaikka suoritus päättyikin lopulta kiekonmenetykseen.

The Athletic -sivuston Montrealin asiantuntijan Arpon Basun mukaan vain harvat pelaajat ovat saaneet samanlaisen vastaanoton Canadiensin faneilta.

Jopa Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis oli yllättänyt yleisön reaktiosta.

– Ihan rehellisesti, en tiennyt mitä siellä tapahtui. En keskittynyt kiekkoon, koska seuraan yleensä ulkopuolisia asioita. Sitten käännyin, näin kiekon ja tajusin mitä oli tapahtumassa. Kasvoin seuraten Guy Lafleur’iä ja siinä oli vähän samaa, St. Louis hehkutti pelin jälkeen Sportsnetille.

Lafleur on yksi Canadiensin kaikkien aikojen pelaajista, joka voitti viisi Stanley Cupia seurassa. Canadiensin kaikkien aikojen pistekunkku tunnettiin sulavasta luistelustaan ja maagisista taidoistaan.

LUE MYÖS: