Viime kaudella kukaan ei juurikaan odottanut Philadelphia Flyersilta mitään, mutta joukkue yllätti lähes kaikki NHL:ä seuraavat. Alkukausi oli loistava ja jonkin aikaa näytti, että joukkue porskuttaa kohti pudotuspelejä. Kuitenkin loppukautta kohden hyvä vire alkoi hiipumaan ja Flyers viimeisillä kierroksilla koki sulamisen ja paikka tosipeleihin jäi ottamatta.

John Tortorellan ryhmä lähtee tulevaan kauteen samalla rungolla ja nähtäväksi jää, onko joukkue oppinut viime kauden virheistään ja onnistuuko Flyers yllättäämään uudestaan?

Viime kausi

82 ottelua, 30-8-11-33, 87 (235-261)
Metropolitanin divisioonan 6. sija – ei pudotuspeleissä

Kolme nostoa

1. Mikä on Matvei Mitshkovin panos Flyersin hyökkäyksessä tulokaskaudellaan?

Venäläishyökkääjä Matvei Mitshkov tulee debytoimaan alkavalla kaudella Philadelphian organisaatiossa. Kesällä 2023 varattu venäläistaituri on tärkeä lisä kapeahkoon Flyers-hyökkäykseen, mutta miten paljon hän voi tuoda pisteitä ja lisää vaarallisuutta heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan? Viime kaudella Mitshkov pelasi KHL:ssä lähes piste per peli tahdilla, joka on varsin hyvä suoritus 19-vuotiaalta.

Toinen kysymys myös nousee esiin että, kuinka nopeasti tämän kaltainen lahjakkuus sopeutuu Tortorellan työteliääseen ja joukkuepohjaiseen pelisysteemiin?

2. Maalivahtikaksikko herättää kysymyksiä

Philadelphiassa tulevalla kaudella maalivahtikaksikko on suurennuslasin alla. Ykkösmaalivahdin paikalle hamuaa ruotsalainen Samuel Ersson sekä venäläinen Ivan Fedotov. Erssonilta löytyy NHL-otteluita kahden kauden ajalta 63 ottelua, kun taas Fedotovilta vain 3 ottelua. Nämä luvut eivät herätä luottamusta ja maalivahtipelissä on joukkueen isoimmat kysymysmerkit.

3. Voiko Flyersin viime kauden meno toistua?

Flyers pelasi viime kaudella odotuksiin nähden erinomaisen kauden. Pudotuspelipaikka jäi 4 pisteen päähän, jota kukaan ei osannut odottaa. Nyt uuteen kauteen lähdettäessä herää kysymys, pystyykö Flyers suorittamaan yli odotusten toisen kauden peräkkäin? Jos pystyy, voi joukkueen nähdä keväällä pudotuspeleissä.

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Matvei Michkov, h (SKA, KHL)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Cam Atkinson, h (Tampa Bay), Felix Sandström, mv (Buffalo), Dennis Gurianov, h (CSKA, KHL), Ryan Johansen, h (ei tiedetä), Marc Staal, p (lopettanut)

Suomalaiset

Rasmus Ristolainen, 29, puolustaja

Rasmus Ristolainen on vakiinnuttanut paikkansa Philadelphian systeemissä ja Ristolainen on joukkueelleen loistava kakkos- tai kolmosparin oman pään puolustaja. Alkava kausi on Ristolaisen neljäs Flyersissa ja isokokoisen turkulaispuolustajan edellinen kausi oli vaikea. Loukkaantumisten vuoksi hän pelasi ainoastaan 31 ottelua. Ylävartalovamman odotetaan olevan takanapäin, kun uusi kausi lähtee liikkeelle.

Seuraa tätä pelaajaa

Matvei Mitshkov, 29, laitahyökkääjä

Flyers sai arvokkaan kärkivarauksensa alkavalle kaudelle kokoonpanoonsa ja häneen on kohdistettu paljon odotuksia. Joukkueessa ei ole liikaa tulivoimaa ja maalintekijöitä ja tämän vuoksi superjuniorilta tarvitaan tehoja heti tulokaskaudellaan.

Nähtäväksi jää, miten nuori venäläinen sopeutuu joukkueeseen ja pystyykö hän auttamaan Flyersin pudotuspelihaaveissa?

Arvio

Metropolitanin Divisioonan sija: 5

Philadelphia ottaa tulevalla kaudella sen, mikä jäi viime kaudella ottamatta, eli pudotuspelipaikka. Joukkue on sisuuntunut ja nälkäinen alkavaan kauteen lähdettäessä. Ainoa asia, mikä voi olla näiden tavoitteiden tiellä, on maalivahtipeli. Joukkueen DNA:ta rakennettiin kahden viime kauden ajan ja se vie joukkueen kohti kevään pudotuspelejä.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Tyson FoersterSean CouturierMatvei Michkov
Owen TippettMorgan FrostTravis Konecny
Joel FarabeeScott LaughtonBobby Brink
Noah CatesRyan PoehlingGarnet Hathaway

Puolustajaparit:

Cam YorkTravis Sanheim
Nick SeelerJamie Drysdale
Egor ZamulaRasmus Ristolainen

Maalivahdit:

Samuel Ersson
Ivan Fedotov