NHL:n runkosarja käynnistyy lokakuun alussa ja NHL-joukkueet ovat aloittaneet vuotuiset harjoitusleirinsä. Harjoitusleireillä valmentajat seuraavat joukkueensa pelaajien otteita ja näin nuorilla sekä kokeneilla pelaajilla on mahdollisuus lunastaa paikka auringossa.

NHL:ssä vuosittain jää lukuisia pelaajia ilman sopimuksia. Tälläkin hetkellä NHL:ssä viime kausina kiekkoilleita pelaajia on vielä ilman sopimusta.

Kovimmat sopimuksettomat pelaajat löytyvät puolustajista. Kovin pelaaja ilman pelipaikkaa tulevaksi kaudeksi on Dallas Starsia, Anaheim Ducksia, Minnesota Wildia ja Toronto Maple Leafsia urallaan edustanut John Klingberg. 32-vuotias ruotsalaispuolustaja kärsi viime kaudella ikävästä loukkaantumisesta.

Puolustajista lisäksi ilman sopimusta ovat Stanley Cup -mestari Justin Schultz sekä kokeneet Kevin Shattenkirk ja Marco Scandella. Myös Maple Leafsia viime kaudet edustanut 40-vuotias Mark Giordano hakee vielä pelipaikkaa ensi kaudeksi.

Hyökkääjistä vailla sopimusta ovat kokeneet Milan Lucic ja Blake Wheeler. Etenkin Wheelerille pitäisi löytyä pelipaikka vielä tulevaksi kaudeksi NHL:stä, sillä hyökkääjä teki viime kaudella New York Rangersin riveissä yhdeksän maalia ja yhteensä 21 tehopistettä 54 otteluun ennen loukkaantumistaan.

LUE MYÖS