New York Rangers on ollut viime vuodet takuuvarma suorittaja runkosarjassa. Viime kaudella se vei nimiinsä Presidents Trophyn eli runkosarjan voiton. Se ei kuitenkaan kantanut joukkuetta pudotuspeleissä tavoitteisiin asti, joka oli mestaruuden voittaminen.

Kesän aikana joukkueen GM Chris Drury ei pystynyt tuomaan sisään merkittäviä vahvistuksia, päinvastoin, joukkueessa oli enemmän lähtijöitä, kun tulijoita.

Viime kausi

82 ottelua, 43-12-4-23, (282-229)
Metropolitanin divisioonan 1. sija – pudotuspeleissä Capitals (4-0), Carolina (4-2), Florid (2-4)

Kolme nostoa

1. Joko nyt on Rangersin vuosi?

New Yorkissa ollaan lähdetty viime vuosina kovin odotuksin uusiin kausiin – ja syystäkin. Joukkueen runko on hyvässä jamassa, ja siltä voi odottaa menestystä. Runkosarjassa joukkue on suorittanut tasaisesti ja viime kaudellakin se lähti pudotuspeleihin voittaen itäisen konferenssin.

Pudotuspeleissä täyden potentiaalin ulosmittaaminen on jäänyt kuitenkin piippuun. Viimeisen kolmen kauden aikana joukkueen matka on päättynyt kahdesti konferenssifinaaleihin ja viime vuonna se taipui voitoin 4-2 mestaruuden voittaneelle Florida Panthersille. Joko tämä on se vuosi, kun Rangers pystyy hyödyntämään kaiken potentiaalinsa?

2. Maalissa joukkueella maailman kallein maalivahti?

Igor Shesterkin on ollut Rangersin kantava voima viime vuosina. Hän pelaa ensi kaudella sopimuksensa viimeistä vuotta ja todennäköisesti ensi kesänä hänelle tullaan tekemään todella rahakas jatkosopimus.

Palkkakaton noustessa sopimus saattaa olla isoin maalivahdille tehty sopimus koskaan. Tämän hetken maalivahtien palkkakuningas on Carey Price, jonka vuonna 2017 tehdyn sopimuksen vuositulot olivat 10,5 miljoonaa dollaria. Toiseksi isoin sopimus on toisella venäläisvahdilla. Juuri Stanley Cupin joukkueelleen torjunut Sergei Bobrovski kuittaa 10 miljoonaa dollaria kaudesta.

3. Kesän siirtomarkkinoilla epäonnistumisia

Rangersin kesällä tehdyt liikkeet pelaajamarkkinoilla olivat enemmän miinusmerkkistä. Joukkue menetti osaamista, jota ei pystytty samalla tavalla korvaamaan. Varsinkin hyökkäysosastolla joukkue heikentyi. Ainut merkittävä vahvistus oli Pittsburghista tullut Reilly Smith.

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Sam Carrick, h (Edmonton), Reilly Smith, h (Pittsburgh)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Barclay Goodrow, h (San Jose), Erik Gustaffson, p (Detroit), Alex Wennberg, h (San Jose), Jack Roslovic, h (Carolina)

Suomalaiset

Kaapo Kakko, 23, laitahyökkääjä

Kaapo Kakolla alkaa kuudes kausi NHL:ssä ja tulevaan kauteen Kakko lähtee uuden sopimuksen kera. Jatkospimus Rangersiin oli vuoden mittainen ja 2,4 miljoonan dollarin arvoinen. Turkulaishyökkääjän tilanne tulevaan kauteen on se, että hänen on pelattava uransa paras kausi, jos hän mielii jatkaa Rangersin peräsimessä.

Kakko varattiin koko 2019 draftin toisena pelaajana, ja niitä odotuksia joita häneen on kohdistettu ei ole Kakko pystynyt lunastamaan. Jos tulosta ei ensi kaudella tule, hyvin suurella todennäköisyydellä suomalaishyökkääjä nähdään ensi kesänä vaihtavan maisemaa.

Seuraa tätä pelaajaa

Alexis Lafreniere, 22, laitahyökkääjä

Koko vuoden 2020 draftin ykkösnimi Alexis Lafreniere tulee tekemään tällä kaudella todellisen läpimurtonsa NHL:n eliittiin. Jo viime kausi antoi hyviä merkkejä jenkkihyökkääjän potentiaalista ja rooli ensi kaudelle tulee sen myötä kasvamaan.

71 pistettä viime kaudella tehnyt hyökkääjä pääsi pelaamaan paljon Artemi Panarinin sekä Vincent Trochekin kanssa ja kyseisellä hyökkäystriolla peli kulki erinomaisesti. Sama kolmikko varmasti jatkaa yhdessä ja Lafreniereltä voi odottaa yli 40 maalin ja 80 tehopisteen kautta.

Arvio

Metropolitanin Divisioonan sija: 1

Rangers tulee jälleen pelaamaan vahvan runkosarjan ja se taistelee jälleen edelliskauden tapaan itäisen konferenssin voitosta.

Joukkuetta aletaan mittaamaan vasta pudotuspeleissä, jossa sillä on ollut haasteita viime kausina. Materiaalin puolesta joukkueen voisi laskea yhdeksi mestariehdokkaista, mutta viime vuosien vaikeudet keväisin tuo tummia pilviä Rangers-fanien mestaruushaaveiden ylle.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Artemi PanarinVincent TrocheckAlexis Lafreniere
Chris KreiderMika ZibanejadReilly Smith
Will CuylleFilip ChytilKaapo Kakko
Jimmy VeseySam CarrickJonny Brodzinski

Puolustajaparit:

Ryan LindgrenAdam Fox
K’Andre MillerJacob Trouba
Zac JonesBraden Schneider

Maalivahdit:

Igor Shesterkin
Jonathan Quick