Colorado Avalanchen Mikko Rantanen aloittaa pian viimeisen kautensa nykyisestä, kuusivuotisesta sopimuksestaan.

27-vuotias suomalaistähti tienaa alkavasta kaudesta 9,25 miljoonaa dollaria. Seuraava diili tulee nostamaan miehen heittämällä yli 10 miljoonan taalan kerhoon. Rantasen tuoreista kommenteista päätellen jatkosopimusneuvotteluista Avalanchen kanssa ei liene odotettavissa järin vaikeaa rypistystä.

– Haluan antaa neuvottelujen edetä omalla painollaan. Pidän joukkueesta. Pidän kaupungista. Voitimme Stanley Cupin täällä, joten miksi haluaisin lähteä muualle? Katsotaan. Sopimus syntyy sitten kun se on syntyäkseen, Rantanen kommentoi Denver Postille.

Rantanen kertoi mielipiteensä myös Leon Draisaitlin tuoreesta jättisopimuksesta. Edmonton Oilers maksaa saksalaistähdelle syksystä 2025 eteenpäin muhkeaa 14 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

– Ymmärtääkseni tuo on se suunta, johon liiga on menossa. Olen iloinen hänen puolestaan. En tunne miestä sen paremmin. Olen tavannut hänet pari kertaa, mutta sopimus on varmasti hyvin ansaittu. Hän on epätodellisen hyvä pelaaja, Rantanen kuittaa.

Rantasen suhteen parhaat verrokit sopimuksen vuosipalkassa mitattuna ovat Elias Pettersson (11,6 miljoonaa), William Nylander (11,5 miljoonaa) sekä David Pastrnak (11,25 miljoonaa). Suomalaisen tulevan sopimuksen cap hit -lukeman uskotaan asettuvan samaan linjaan yllämainitun kolmikon kanssa.

LUE MYÖS: