Minnesota Wildin kolmen kauden pudotuspeliputki meni poikki viime keväänä. Tulevalla kaudella joukkueella ei ole suurempia menestyspaineita. Ne paineet siintävät vasta lähitulevaisuudessa, sillä Wildilta löytyy yksi NHL:n potentiaalisimmista prospect-osastoista.

Joukkue taistelee silti viimeisistä pudotuspelipaikoista Keskisessä Divisioonassa.

Viime kausi

82 ottelua, 32-7-10-33, 87 (251-263)
Keskisen divisioonan 6. sija – ei pudotuspeleissä

Kolme nostoa

1. Maalivahtilegenda Marc-Andre Fleuryn viimeinen tanssi.

Tuleva Hall Of Fame -maalivahti on tämän hetken tietojen mukaan lähdössä uransa viimeiseen kauteen. Ottelumäärä tuskin tulee Fleurylla olemaan päätä huimaava viimeisellä kaudellaan. Wildin toinen maalivahti on Filip Gustavsson, joka kantaa ykköstorjujan roolia.

On myös kiinnostavaa nähdä, kuinka paljon Wildin vuoden 2021 ykköskierroksella varaama Jesper Wallstedt saa vastuuta NHL:n puolella. Wallstedt aloittaa kautensa farmin puolella. Wallstedtiin on kohdistettu paljon odotuksia ja hänestä kaavaillaankin seuran pitkäaikaista ykkösveskaria. Fleuryn tärkeimpiä tehtäviä viimeisellä kaudellaan onkin mentoroida näitä ruotsalaismaalivahteja opeillaan.

2. Nouseeko Brock Faber Norris-taisteluun mukaan?

Faber pelasi ensimmäisen kokonaisen kautensa NHL:ssä ja jälki oli heti mykistävää. Nuorukainen oli joukkueensa selkein ykköspakki ja olkini ansaitusti Calder-keskusteluissa mukana. Tulevalla kaudella Faber voidaan nostaa jopa keskusteluun paikasta Norris-äänestyksessä, mikäli meno jatkuu samansuuntaisena.

Faber allekirjoitti kesällä pitkän jatkosopimuksen lapsuuden suosikkiseuransa kanssa. Sopimus on kestoltaan kahdeksan vuotta ja ansiot 8,5 miljoonaa dollaria.

3. Rikkooko Krill Kaprizov 100 tehopisteen rajan tulevalla kaudella?

Wild-joukkueen ehdoton tähti on venäläinen Kirill Kaprizov. Häneltä odotetaan kovia tehoja, onhan Wildin pudotuspelipaikka suuresti riippuvainen hänen onnistumisestaan.

Kertaalleen NHL-uransa aikana 100 tehopisteen rajan rikkonut laituri onnistui tempussa kaksi kautta sitten. Kahdella aiemmalla kaudella loukkaantumiset häiritsivät pistetuotantoa. Terveenä pysyessään ja hyvän kemian löytyessä Kaprizovilla on kaikki mahdollisuudet olla koko NHL:n pistepörssin kärkisjoilla.

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Jakub Lauko, h (Boston), Yakov Trenin, h (Colorado), Travis Boyd, h (Arizona)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Alex Goligoski, p (lopetti)

Suomalaiset

Tulevalla kaudella joukkueessa ei pelaa yhtäkään suomalaista pelaajaa.

Minnesota Wild varasi edellisessa draftissa HIFK:ssa pelaavan Aaron Kiviharjun.

Seuraa tätä pelaajaa

Marco Rossi, 22, keskushyökkääjä

Itävaltalaislupaus pelasi viime kaudella kaikki runkosarjaottelut ja kysessää oli samalla Rossin ensimmäinen kokonainen kausi NHL:n puolella.

Rossi kärsi varauksensa jälkeen vakavista long-covidin oireista ja jonkin aikaa oli epävarmaa, pystyykö mies enää koskaan pelaamaan jääkiekkoa. Vaikeudet ovat kuitenkin takanapäin ja Rossilta on lupa odottaa läpimurtoa tulevalla kaudella. Mahdollisuus napata ykkössentterin rooli Wildissa. Rossi aloittaa tulokassopimuksensa viimeisen kauden, minkä jälkeen luvassa onkin muhkea palkankorotus.

Arvio

Keskisen Divisioonan sija: 5.

Wild raapii itsensä väkisin takaisin pudotuspeleihin yhden välivuoden jälkeen. Päävalmentaja John Hynes aloittaa ensimmäisen kokonaisen kautensa Minnesotassa ja nuorempi osasto on valmis suurempaan vastuuseen samalla, kun Kaprizov tulee pelaamaan NHL-uransa parhaimman kauden.

Isona kysymysmerkkinä voidaan pitää kapteeni Jared Spurgeonin loukkantumista, joka pitää miehen poissa alkukauden peleistä. Tiedossa ei ole, kuinka kauan. Pudotuspelipaikka olisi joukkueelta onnistunut suoritus, mutta menestystä kevään peleissä ei kannata odottaa.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Kirill KaprizovMarco RossiMats Zuccarello
Marcus JohanssonJoel Eriksson EkMatt Boldy
Marcus FolingoMarat KhusnutdinovRyan Hartman
Jakub LaukoFrederick GaudreauYakov Trenin

Puolustajaparit:

Jonas BrodinBrock Faber
Jakob MiddletonJared Spurgeon
Declan ChisholmZach Bogosian

Maalivahdit:

Filip Gustavsson
Marc-Andre Fleury