Los Angeles Kings on kolme kautta putkeen jäänyt Edmonton Oilersin jalkoihin pudotuspeleissä. Vaihtuvuus joukkueessa kesän aikana oli maltillista. Isoin muutos oli, kun joukkueen ongelmapelaaja saatiin vaihdettua Stanley Cupin voittaneeseen maalivahtiin.

Viime kausi

82 ottelua, 37-7-11-27, 99 (256-215)
Tyynenmeren divisioonan 3. sija – pudotuspeleissä putoaminen ensimmäisellä kierroksella (Edmonton Oilers 4-1)

Kolme nostoa

1. Miten keltanokka-päävalmentaja suoriutuu?

LA Kings antoi viime kaudella potkut päävalmentaja Todd Mclellanille ja tilalle ei palkattu ulkopuolelta ketään, vaan paikan sai apuvalmentajana toiminut Jim Hiller. Joukkueen kurssi kääntyi positiivisempaan suuntaan valmentajavaihdoksen jälkeen ja se oli varmasti ratkaiseva tekijä, miksi Kings ei hankkinut kesän aikana uutta nimeä pääkäskijäksi. 55-vuotias kanadalaisvalmentaja lähtee ensimmäiseen kokonaiseen kauteen NHL-organisaation päävalmentajana.

2. Uusi mies maalinsuulla

Kings pääsi eroon kesällä Pierre-Luc Duboisista, jonka NHL-ura ei ole lähtenyt sellaiseen liitoon, mitä odotettiin, kun hänet varattiin aikanaan Winnipegiin. Los Angelesissakaan homma ei lähtenyt käyntiin, päinvastoin. Dubois oli joukkueelle enemmän taakka vaisujen esitysten ja ison palkkapussin takia. Kings GM Rob Blake teki kesällä vaihtokaupan, jossa Duboisista päästiin eroon ja joukkue sai kelpo maalivahdin tilalle. Nyt LA:n maalilla torjuu alkavalla kaudella Darcy Kuemper, joka voitti Stanley Cupin muutama vuosi sitten Coloradossa. Hänen ansiosta Colorado ei kuitenkaan kannua nostellut, sillä Kuemperilla oli yhdet huonoimmista maalivahtien pudotuspelitilastoista, jotka oli Stanley Cupin voittanut.

3. Miten päävalmentaja Hiller peluuttaa hyökkäystään?

Kingsiltä löytyy paljon laatua hyökkäysosastoltaan. Paljon on palasia mitä yhdistellä, mutta miten päävalmentaja Jim Hiller ratkaisee tämän palapelin? Laadukkaita laitahyökkääjiä on joukkueessa huomattavasti vähemmän mitä keskushyökkääjiä. Yksi isoin kysymys on, että missä pelipaikalla vuoden 2020 koko draftin kakkosvaraus Quinton Byfield pelaa. Byfield varattiin keskushyökkääjänä, mutta tähän astisen NHL-uran hän on pelannut pääosin laitahyökkääjänä. Uusia laitureita joukkueessa on vaisusti Tampassa esiintynyt Tanner Jeannot ja Edmontonin peräketjuista hankittu Warren Foegele.

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Darcy Kuemper, mv (Washington), Kyle Burroughs, p (San Jose), Tanner Jeannot, h (Tampa Bay), Warren Foegele, h (Edmonton), Joel Edmundson, p (Toronto)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Pierre-Luc Dubois, h (Washington), Carl Grundström, h (San Jose), Matt Roy, p (Washington), Viktor Arvidsson, h (Edmonton), Cam Talbot, mv (Detroit), Blake Lizotte, h (Pittsburgh)

Suomalaiset

Joukkueessa ei pelaa tällä hetkellä yhtään suomalaista pelaajaa. Kings solmi kesällä sopimuksen Aatu Jämsenin kanssa, joka tulee pelaamaan tulevan kauden farmissa.

Seuraa tätä pelaajaa

Quinton Byfield, 22, keskushyökkääjä

Los Angeles Kingsin suurin suosikki organisaation seuraaviksi kasvoiksi on kiistatta Quinton Byfield. Viime kausi oli kanadalaislupauksen ensimmäinen kokonainen NHL:n puolella ja tulevalla kaudella rooli tulee varmasti olemaan entistä isompi. Hyvänä luistelijana tunnettu Byfield tulee joidenkin asiantuntijoiden mukaan tekemään yli 80 pistettä ensi kaudella, joka on huima arvio. Viime kaudella 55 pistettä iskenyt hyökkääjä teki viiden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Kingsin kanssa, josta Byfield kuittaa itselleen 6.25 miljoonaa dollaria kaudesta.

Arvio

Tyynenmeren Divisioonan sija: 4.

Los Angeles Kings on ollut takuuvarma pudotuspelijoukkue viime vuosina ja sitä se on tulevallakin kaudella. Tie on tyssännyt kolme vuotta peräkkäin ensimmäisellä kierroksella Edmonton Oilersiin ja niin voi käydä myös tulevalla kaudella Edmontonin lähtiessä kauteen yhtenä isoimpana mestarisuosikkina. Tyynenmeren Divisioona ei ole kaikista kovatasoisin ja siellä pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle jääminen vaatisi Kingsiltä todellisen riman alituksen.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Quinton ByfieldAnze KopitarAdrian Kempe
Trevor MoorePhillip DanaultKevin Fiala
Alex LaferriereAlex TurcotteWarren Foegele
Tanner JeannotTrevor LewisArthur Kaliyev

Puolustajaparit:

Mikey AnderssonDrew Doughty
Vladislav GavrikovBrandt Clarke
Joel EdmundsonJordan Spence

Maalivahdit:

Darcy Kuemper
David Rittich