Pittsburgh Penguins on jäänyt historiallisesti kahdella edellisellä kaudella ulos NHL:n pudotuspeleistä. Joukkue mielii vielä takaisin isoihin tansseihin mukaan ja satsaukset ovat olleet sen mukaisia.

Yksi merkittävistä satsauksista reilu vuosi sitten oli ruotsalaispuolustaja Erik Karlssonin hankkiminen San Jose Sharksin riveistä jättimäisessä pelaajakaupassa. Karlsson pelasi viime kaudella kaikki runkosarjan 82 ottelua ja iski yhteensä 56 tehopistettä.

Karlssonin hankinta ei kuitenkaan auttanut Penguinsia takaisin pudotuspeleihin vaan joukkue jäi Metropolien divisioonassa viidenneksi.

Kauden 2024-25 harjoitusleirien alla Karlsson kärsii pienestä ylävartalovammasta, joka pitää ruotsalaistähden sivussa kaukaloista hetken.

– Nähdään mihin se menee lähipäivinä. En ole keskustellut vielä lääkäritiimin kanssa asiasta, kommentoi päävalmentaja Mike Sullivan NHL.comin jutussa.

Viime kaudella Karlsson pelasi paljon yhdessä maanmiehensä Marcus Petterssonin kanssa ja otti Penguinsin ykkösylivoimassa Kris Letangin paikan.

Urallaan Karlsson on iskenyt 1002 NHL:n runkosarjaotteluun 817 tehopistettä.

LUE MYÖS