Dallas Stars on pelannut kaksi edellistä kautta Pete DeBoerin valmennuksessa ja kummallakin kaudella tie tyssännyt läntisen konferenssin finaaleihin. Toissa kaudella Stars taipui Stanley Cup -mestaruuden voittaneen Vegas Golden Knightsin käsittelyssä ja viime keväänä Edmonton Oilersin toimesta.

Alkavalle kaudelle Stars on kokenut muutoksia organisaatiossa ja yksi merkittävimmistä muuttujista on kokeneen Joe Pavelskin lopettaminen. Pavelski ei viime kaudella ollut enää pelillisesti merkittävä pelaaja Starsin organisaatiossa, mutta henkisenä johtajana yhdysvaltalainen oli todella tärkeä.

GM Jim Nill on tunnettu viime vuosina erinomaisena sopimusten muovaajina. Teksasin osavaltiossa on pieni verotusetu muihin Yhdysvaltain osavaltioihin tai Kanadaan verrattuna, mutta Nill on siitä huolimatta onnistunut tekemään organisaatiolle edullisia sopimuksia.

Näistä tuoreimmat ovat tällä viikolla julkaistut luottopuolustajien sopimukset, eli Esa Lindellin viiden vuoden jatkosopimus ja yhdysvaltalaispuolustaja Thomas Harley kahden vuoden jatkosopimus.

Kumpikin puolustaja on Starsin omia varauksia. Lindell on pelannut jo todella pitkän uran NHL:ssä ja antoi tuoreella sopimuksellaan alennusta, jotta sai jäädä Teksasin sydämeen.

Harley löi viime kaudella lopullisesti läpi NHL:ssä ja tyytyi tekemään siltasopimuksen Starsin kanssa. Siltasopimuksella Harley odottaa palkkatilan kasvua Starsissa ja kun nykyinen sopimus tulee maaliin, tekee monipuolinen puolustaja pitkän sekä arvokkaan jatkosopimuksen.

Harleyn tehdessä jatkosopimusta Starsilta loppuu Ilya Lyubushkinin ja Mathew Dumban sopimukset, jotka vapauttavat seitsemän miljoonaa dollaria lisää palkkatilaa yhdysvaltalaisen sopimukseen.

Tuoreiden sopimusten myötä Stars on käyttänyt alkavan kauden palkkatilansa jo lähes täysin eikä joukkueessa ole yhtään reikää kokoonpanossa, jota tarvitsisi täyttää.

Tulevaisuuden kannalta sopimukset olivat erinomaisia. Kaudeksi 2025-26 Starsin puolustuksessa on jo viisi nimeä kiinni 24,7 miljoonalla dollarilla.

Kesällä 2025 Starsin tulee tehdä sopimukset ykkösmaalivahti Jake Oettingerin ja kakkossentteri Wyatt Johnstonin kanssa. Myös kapteeni Jamie Bennin sopimus päättyy, mutta kanadalaistähti tulee ottamaan reilun palkanalennuksen 9,5 miljoonasta dollarista, mikä on hyökkääjän tämänhetkinen kausiansio.

Starsin kulmakivien jatkosopimuksiin palkkatilaa on Lindellin ja Harleyn sopimusten myötä runsaasti tilaa, sillä palkkakaton odotetaan ottavan jälleen roimaa korotusta. Stars on käyttänyt palkkoihin kaudelle 2025-26 vain reilut 58 miljoonaa dollaria, kun palkkakaton odotetaan nousevan reilusti yli 90 miljoonan dollarin.

LUE MYÖS