Detroitissa on rakennettu jonkin aikaa uutta tulemista ja joukkue lähestyy pikku hiljaa niitä vuosia, kun odotus palkitaan. Seuraava askel on kovatasoisesta Atlantin divisoonasta pudotuspelipaikan naaraaminen. Joukkueessa on hurja määrä nuorta potentiaalia, ja kirjoitushetkellä joukkueelta puuttuu vielä toinen tärkeää jatkosopimus.

Viime kausi

82 ottelua, 27-14-9-32, 91 (278-274)
Atlantin divisioonan 5. sija – ei pudotuspeleissä

Kolme nostoa

1. Nuoremman osaston otettava ratkaiseva kehitysaskel

Detroitissa on tehty hyviä varauksia, jotka alkavat lunastaa potentiaaliansa. Kehitys on ollut nousujohteista monen pelaajan kohdalla, mutta nyt jos joukkue haluaa pudostuspeleihin, tulee pelaajien kuten Lucas Raymondin, Moritz Seiderin, Dylan Larkinin otettava merkittävä askel ratkaisupelaajiksi.

2. Mikä on Patrick Kanen suoritustaso?

Red Wings teki vuoden jatkosopimuksen yhden 2000-luvun parhaimman pelaajan, Patrick Kanen kanssa. Iän myötä Kanen edesottamukset jäällä ovat luonnollisesti alkaneet hiipumaan huippuvuosista, mutta pystyykö kolminkertainen Stanley Cup-voittaja kiristämään ruuvia vielä kerran ja auttamaan joukkuettaan merkittävästi, kun Red Wings taistelee pudotuspelipaikasta? Kanen vuoden mittaisen sopimuksen arvo on 4 miljoonaa dollaria.

3. Maalivahtiosastolla positiivinen kilpailutilanne?

Detroit vahvisti maalivahtiosastoaan hankkimalla Cam Talbotin Los Angeles Kingsistä. Nyt ykkösvahdin roolista kilpailemassa on kolme veskaria. Ville Husso, Alex Lyon ja viimeisimpänä saapunut Talbot. Sekä farmin puolelta löytyy myös Toronton entinen ykkösvahti Jack Campbell. Ykkösveskarina kauteen lähtee varmasti Cam Talbot, mutta jos koppi ei tartu 37-vuotiaalle kanadalaiselle, on varmasti Hussolla ja Lyonilla mahdollisuutensa todistaa kykynsä.

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Cam Talbot, mv (Los Angeles), William Lagesson, p (Anaheim), Erik Gustaffson, p (New York Rangers), Tyler Motte, h (Tampa Bay), Vladimir Tarasenko, h (Florida), Austin Watson, h (Tampa Bay)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Jake Wahlman, p (San Jose), David Perron, h (Ottawa), Shayne Gostisbehere, p (Carolina), Zach Aston-Reese, h (Vegas), James Reimer, mv (Buffalo), Robby Fabbri, h (Anaheim), Daniel Sprong, h (Vancouver)

Suomalaiset

Olli Määttä, 30, puolustaja

Olli Määttä edustaa Detroitin puolustuksessa kokeneempaa kaartia. Hyvänä peruspuolustajana tunnettu Määttä aloittaa kolmannen kautensa Red Wingsin takalinjoilla. Määttä ei ole tunnettu pistelinkona, vaan vahvuudet löytyvät puolustuspelissä. Alkava kausi on Määtän toinen hänen kaksivuotisesta sopimuksesta, jonka arvo on 3 miljoonaa dollaria.

Ville Husso, 29, maalivahti

Viime kausi oli Ville Hussolle haastava. Kahdella aiemmalla kaudella Husso vakiinnutti paikkaansa NHL:ssä aloittavana maalivahtina, mutta viime kaudella pelejä kertyi ainoastaan 19 ja yksi ottelu myös farmin puolella.

Tulevalle kaudelle Husso saa uuden maalivahtipartnerin ja kausi todennäköisesti alkaa joko farmista tai Red Wingsin kakkosvahtina.

Seuraa tätä pelaajaa

Lucas Raymond, 22 , laitahyökkääjä

Ruotsalaislaituri on tullut vakuuttavasti sisään NHL:ään. Nuoresta iästä huolimatta vastuu joukkueessa on jo suuri ja se voi kasvaa entisestään tulevalla kaudella. 72 tehopistettä viime kaudella tehnyt Frölundan kasvatti tulee olemaan Detroitin avainhenkilö vielä vuosia eteenpäin. Tulevalla kaudella ei olisi massiivinen yllätys, jos Raymond paukuttaa 90 pisteen rajan rikki. Detroit sai kiinnitettyä Raymondin vielä ennen harjoitusleirien alkamista seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi ja sopimuksen arvo oli 8.075 miljoonaa dollaria.

Arvio

Atlantin divisioonan sija: 5

Detroit ei saavuta pudotuspelipaikkaa vielä tulevalla kaudella, mutta askelia parempaan joukkue ottaa. Atlantin divisoona kenties tämän hetken tasokkain, jossa pudotuspelipaikka vaatisi suuremmankin yllätyksen. Laatua joukkueessa on todella paljon, jonka valoisat vuodet ovat edessäpäin.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Alex DeBrincatDylan LarkinLucas Raymond
Vladimir TarasenkoJ.T CompherPatrick Kane
Michael RasmussenAndrew CoppJonatan Berggren
Tyler MotteJoe VelenoChristian Fischer

Puolustajaparit:

Ben ChiarotMoritz Seider
Simon EdvinssonJeff Petry
Olli MäättäErik Gustaffson

Maalivahdit:

Cam Talbot
Ville Husso