Kanadalais-yhdysvaltalainen puolustaja Cal Foote, 25, siirtyy Slovakian pääsarjaan. Hän on solminut tämän kauden kattavan sopimuksen HK 32 Liptovsky Mikulasin kanssa. Seura tiedottaa sopimuksesta Facebookissa.

Foote on yksi viidestä kanadalaispelaajasta, joita syytetään vuonna 2018 tapahtuneesta joukkoraiskauksesta. Muista syytetyistä Michael McLeod ja Dillon Dube ovat siirtyneet KHL:ään, Alex Formenton päätti pelaajauransa ja Carter Hartilla ei ole joukkuetta.

Foote ei ole pelannut missään sen jälkeen, kun hänen osallisuutensa raiskausskandaaliin tuli ilmi. Hän ehti pelaamaan viime kaudella neljä NHL-ottelua New Jersey Devilsissä tehoin 0+1 sekä 24 AHL-ottelua Utica Cometsissa pistein 2+7.

Tampa Bay Lightning varasi Footen ykköskierroksen 14. pelaajana kesällä 2017. Hän pelasi Tampassa, Devilsissä ja Nashville Predatorsissa yhteensä 145 runkosarjaottelua (5+15=20) sekä 13 pudotuspeliä (0+2). Foote voitti Tampassa Stanley Cupin vuonna 2021.

Liptovsky Mikulasin joukkueessa pelasi viime kaudella myös suomalaishyökkääjä Severi Lahtinen sen jälkeen, kun hän sai tuomion raiskauksesta.

LUE MYÖS