Vegas Golden Knightsissa seuraikonin asemaan noussut tähtihyökkääjä Jonathan Marchessault, 33, jätti seuran kesällä vapaana agenttina siirtyen viisivuotisella sopimuksella Nashville Predatorsiin.

Toissa kaudella Stanley Cupin Vegasin paidassa voittanut ja pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi kyseisellä kaudella valittu Marchessault ehti nousta seitsemän kauden aikana Golden Knightsin rakastetuimpien pelaajien joukkoon, minkä vuoksi seuran päätös olla jatkamatta pelaajan sopimusta otettiin fanien keskuudessa vastaan pettymyksen saattelemana.

Golden Knightsin GM Kelly McCrimmon on nyt avannut NHL Networkille Marchessaultin lähdön taustoja. McCrimmon ei ollut omien sanojensa mukaan valmis tarjoamaan konkarihyökkääjälle tämän vaatimaa viisivuotista sopimusta.

– Emme olleet tyytyväisiä hänen vaatimiinsa ehtoihin sopimuksen pituuteen liittyen. Olemme tunnetasolla kiintyneet pelajiin, jotka ovat olleet rakentamassa menestystämme, mutta mikään data ei pystynyt perustelemaan noin pitkän sopimuksen tarjoamista tuon ikäiselle pelaajalle, McCrimmon perustelee.

– Jonathan teki juuri se, mihin hänellä on oikeus. Tuossa vaiheessa uraansa hän halusi pysyä Las Vegasissa, mutta hän halusi myös tehdä mahdollisimman paljon rahaa perheelleen, minkä hän tekikin. Me puolestamme päätimme, ettei viiden vuoden sopimus ollut kannaltamme oikea ratkaisu, joten neuvottelut päättyivät siihen.

McCrimmon väittää tarjonneensa kesän varaustilaisuuden yhteydessä Marchessaultille neljän vuoden sopimusta, johon pelaaja ei kuitenkaan tarttunut.

Marchessault itse väittää sen sijaan Cam and Strick -podcastissa olleensa valmis neljän vuoden sopimukseen, mutta että Vegas oli valmis tarjoamaan hyökkääjälle ainoastaan kolmen vuoden jatkosopimusta.

– He eivät halunneet sitoutua pitkällä sopimuksella, joten siihen neuvottelut kariutuivat. Sinulla on seurassasi joitakin pelaajia, joita on kohdeltava hyvin. Mielestäni tuolla osa-alueella Vegasilla on parantamisen varaa. He voisivat osoittaa hieman lojaaliutta, Marchessault tylyttää entistä työnantajaansa.

Marchessaultin uusi seura Predators maksaa tähdelle 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa seuraavan viiden kauden ajan.

LUE MYÖS: