Viime vuosina pelaajaliikenne on ollut Calgaryssa vahvasti pois päin, mutta kokoonpanosta löytyy silti paljon laatupelaajia. Viime kausien esitykset ovat kuitenkin olleet keskinkertaisia ja punainen lanka ei tunnu joukkueessa löytyvän.

Viime kausi

82 ottelua, 32-6-5-39, 81 (253-271)
Tyynenmeren divisioonan 5. sija – ei pudotuspeleissä

Kolme nostoa

1. Kenestä Jakob Markströmin korvaaja?

Calgaryn maalia pitkään vartioinut huippumaalivahti Jakob Markström siirtyi menneen kauden jälkeen New Jersey Devilsiin ja hänen lähdettyään Flamesin maalivahtiosastoon tuli valtava lovi. Alkavalle kaudelle Calgaryssa on kaavailtu Dustin Wolf-Dan Vladar maalivahtitandemia. Kumpikaan ei ole vielä lähelläkään Markströmin veroinen, mutta varsinkin nuorelle Dustin Wolfille on hieno mahdollisuus päästä ottamaan vastuuta ykköstorjujan roolissa.

2. Nouseeko Jonathan Huberdeau palkkapussinsa arvoiseksi?

Jonathan Huberdaulla alkaa kolmas kausi Calgaryn organisaatiossa, kaksi ensimmäistä ovat menneet enemmän tai vähemmän penkin alle. Molemmilla kausilla reilut 50 pistettä tehnyt Huberdeau ei ole löytänyt paikkaansa samalla tavalla mitä Floridassa Aleksander Barkovin vierellä, jossa syntyi parhaalla kaudella huimat 115 tehopistettä. Huberdeaun vuosipalkka on 10.5 miljoonaa dollaria ja sillä summalla pitää yksinkertaisesti saada enemmän aikaan. Nyt hyökkääjä on saanut aikaa asettua rauhassa uuteen paikkaa, enää ei ole selityksiä jos peli ei lähde kulkemaan parempaan suuntaan.

3. Tullaanko Calgarylle tekemään enemmän maaleja mitä vuosiin?

Calgarylle tehtiin viime kaudella yhteensä 271 maalia, ja tuo lukema on mennyt vuosi vuodelta heikompaan suuntaan. Edellisen kerran Calgaryssa näin paljon on kolissut omissa kaudella 92-93. Nyt alkavalla kaudella joukkueelta vielä puuttuu tähtimaalivahti, jonka suoritustasoon voi luottaa illasta toiseen. Myös satsaukset puolustuspäähän eivät olleet sen verran isoja, jotka vahvistaisivat nimenomaan puolustuspeliä.

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Kevin Bahl, p (New Jersey), Anthony Mantha, h (Vegas), Jake Bean, p (Columbus), Ryan Lomberg, h (Florida), Jarred Tinordi, p (Chicago), Tyson Barrie, p (Nashville)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Jacob Markström, mv (New Jersey), Andrew Mangiapane, h (Washington, Dillon Dube, h (Dinamo Minsk), Dennis Gilbert, p (Buffalo), A.J Greer, h (Florida), Oliver Kylington, p (Colorado)

Suomalaiset

NHL-miehistössä ei ole tällä hetkellä suomalaispelaajia.

Seuraa tätä pelaajaa

Andrei Kuzmenko, 28 , hyökkääjä

Andrei Kuzmenko saapui Calgaryyn kesken viime kauden ja vaihdossa toiseen suuntaan liikkui Elias Lindholm. Kuzmenko pelasi hyvän loppukauden Calgaryssa, lähes piste per peli tahdilla. Ensi kaudella Kuzmenkolta voidaan odottaa nousemista joukkueensa kärkihyökkääjien joukkoon. Kuzmenkolla alkaa nykyisen sopimuksensa viimeinen vuosi, joten jos Calgary jää rannalle pudotuspeleistä, on Kuzmenko varmasti monen mestariehdokkaan kiikarissa siirtorajalla.

Arvio

Tyynenmeren divisioonan sija: 6.

Calgaryssa jäädään kolmatta vuotta putkeen ulos pudotuspeleistä. Joukkueen identiteetti on tällä hetkellä hukassa ja maalivahtiosasto on liian kokematon pelaamaan voitollisesti läpi 82 runkosarjaottelun. Tärkeimmät pelaajat eivät ole omaksuneet rooliaan Calgaryssa ja useamman pelaajan voidaan nähdä vaihtavan maisemaa siirtorajalla. Mikael Backlundin nimittäminen kapteeniksi toivon mukaan käynnistää ryhtiliikkeen ja Calgaryssa aletaan tekemään asioita pitkästä aikaa oikein.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Jonathan HuberdeauMikael BacklundBlake Coleman
Connor ZaryYegor SharangovichAnthony Mantha
Martin PospisilNazem KadriAndrei Kuzmenko
Ryan LombergKevin RooneyWalker Duehr

Puolustajaparit:

Mackenzie WeegarDaniil Miromanov
Kevin BahlRasmus Andersson
Jake BeanBrayden Pachal

Maalivahdit:

Dustin Wolf
Daniel Vladar