Buffalossa ollaan kaudesta toiseen lähdetty kovin odotuksin metsästämään pudotuspelipaikkaa, mutta lopputulos on ollut lähes aina suuri pettymys. Murheellinen 13 vuoden putki ilman pudotuspelejä on saamassa jatkoa tulevallakin kaudella.

Viime kausi

82 ottelua, 33-6-6-37, 109 (246-244)
Atlantin divisioonan 6. sija – ei pudotuspeleissä

Kolme nostoa

1. Hyökkäyspään kärkiyksilöiden noustava omalle tasolleen

Buffalon kapeahkossa materiaalissa kärkiyksilöiden tehokkuus sakkasi viime kaudella, varsinkin hyökkäsypään pelaajilla. Tage Thompson, Alex Tuch ja Dylan Cozens alisuorittivat viime kaudella, siihen nähden mitä heiltä odotetaan. Nämä kaverukset olivat toissa kaudella todella etunenässä, jolloin Buffalo jäi täpärästi pudotuspelien ulkopuolelle.

Näiden pelaajien tulee tehdä tehoja, jos puhvelit haluaa pelata myös keväisin.

2. Tasapainon löytäminen

Buffalon joukkue ei viime kausina ole löytänyt tasaista vaihdetta pelaamiseensa. Voittoputket ovat olleet ainoastaan kahta tai kolmen ottelun mittaisia. Sellaisella suorittamisella on hyvin vaikea kerätä enemmän pisteitä kuin muut vastustajajoukkueet.

Puolustus- ja maalivahtiosasto joukkueella on kunnossa kauteen lähdettäessä, mutta ylivoimapeli viime vuonna oli umpisurkeaa, johon on tultava muutos, jos joukkue meinaa kairata pudotuspeleihin vaadittavia voittoputkia.

3. Voiko Ukko-Pekka Luukkonen kantaa joukkueen pudotuspeleihin asti?

Buffalo kiinnitti ykkösvahtinsa viideksi vuodeksi, hintaan 4.75 miljoonaa dollaria per kausi. Buffalon yksi ainoista viime kauden onnistujista oli juuri maalinsuulla torjunut Luukkonen. Suomalaisvahti Juuse Saros on todistanut, että maalivahti pystyy kantamaan keskinkertaisemmankin joukkueen pudotuspeleihin asti, mutta riittääkö Buffalolla siltikään tosipeleihin asti, vaikka UPL pelaisi itsensä Vezina-äänestykseen?

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Sam Lafferty, h (Vancouver)
Beck Malenstyn, h (Washington)
Jason Zucker, h (Nashville)
Dennis Gilbert, p (Calgary)
Nicolas Aube-Kubel, h (Washington)
James Reimer, mv (Detroit)
Ryan Mcleod, h (Edmonton)
Konsta Helenius, h (Tappara)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Eric Robinson, h (Carolina)
Tyson Jost, h (Carolina)
Eric Comrie, mv (Winnipeg)
Jeff Skinner, h (Edmonton)
Zemgus Girgensos, h (Tampa Bay)
Viktor Oloffson, h (Vegas)

Suomalaiset

Ukko-Pekka Luukkonen, 25 , maalivahti

Ukko-Pekka Luukkonen lähtee tulevaan kauteen Buffalon ykkösmaalivahtina ja uuden rahakkaan sopimuksensa kanssa. Viime kausi oli suomalaisvahdin läpimurto ja hän onnistui vakiinnuttamaan paikkansa Buffalon aloittavana veskarina ja samalla koko liigan eliittivahtien joukkoon. Viime kausi oli koko Buffalolta valtava pettymys, mutta joukkueen kokoonpanosta löytyi pari onnistujaa, Luukkonen oli niistä selkein.

Henri Jokiharju, 25 , puolustaja

Henri Jokiharju teki vuoden jatkosopimuksen Buffaloon viime kauden jälkeen. Sopimuksen arvo oli 3.1 miljoonaa dollaria. Buffalossa puolustusosasto on varsin hyvällä tolalla, vaikka se onkin vielä melko nuori. Jokiharju edustaa jo kyseisessä pakistossa kokeneempaa kaartia ja hän on onnistunut nostamaan tasoaan vuosi vuodelta. Onkin jännä nähdä, mitä Jokiharju tekee tulevan kauden jälkeen, jos Buffalon konttaaminen jatkuu.

Konsta Helenius, 18 , hyökkääjä

Helenius varattiin viime kesän draftissa Buffaloon varausvuorolla numero 14. Taitava hyökkääjä tulee aloittamaan kautensa varmasti farmin puolella, jossa todennäköisesti vierähtää tuleva kausi. Mutta mahdollista on, että Helenius tulee debytoimaan taalajäillä tulevan kauden aikana.

Seuraa tätä pelaajaa

John-Jason Peterka, 22 , hyökkääjä

Saksalaishyökkääjä teki viime kaudella uransa parhaan pistemäärän ja hänellä on kaikki edellytykset nousta Buffalossa tulevalla kaudella joukkueensa tärkeimpien hyökkääjien joukkoon. Buffalo tarvitsee tehoja ja vasta 22-vuotias Peterka on jo todistanut potentiaalinsa NHL-jäillä ja nyt saksalaiselta on lupa odottaa entistäkin parempaa kautta.

Arvio

Atlantin Divisioonan sija: 6

Buffalossa odotetaan jälleen tason nostoa, mutta järjettömän kovassa Atlantin Divisioonassa pudotuspeleihin pääsy vaatii Buffalolta aivan täydellisen suorituksen lisäksi alisuorittamista muilta kilpakumppaneilta. Laadukasta pohjaa on rakennettu Buffalossa nyt jo jonkin aikaa, mutta vielä tulevalla kaudella se ei pääse nauttimaan sen hedelmistä. Kapea hyökkäysmateriaali ei pysty tuottamaan tarpeeksi, jotta se taistelisi itseään kevään peleihin.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

JJ PeterkaTage ThompsonAlex Tuch
Jason ZuckerDylan CozensJack Quinn
Zach BensonRyan McleodJordan Greenway
Beck MalenstynSam LaffertyNicolas Aube-Kubel


Puolustajaparit:

Bowen ByramRasmus Dahlin
Owen PowerHenri Jokiharju
Mattias SamuelssonConnor Clifton


Maalivahdit:

Ukko-Pekka Luukkonen
Devon Levi