Kesällä 2023 Los Angeles Kings hankki hyökkääjä Pierre-Luc Dubois’n jättimäisessä treidissä Winnipeg Jetsistä. Samalla hyökkääjälle lyötiin kouraan kahdeksan vuoden ja 8,5 miljoonan dollarin vuosipalkkainen jättisopimus.

Kingsin ja Dubois’n yhteinen taival päättyi kuitenkin lyhyeen. Kauden päätteeksi Los Angeles kauppasi kalliin hyökkääjänsä Washington Capitalsiin ja sai vaihdossa ainoastaan maalivahti Darcy Kuemperin surkean sopimuksen. Vain yhdessä vuodessa Dubois’n markkina-arvo oli täysin romuttunut.

Kingsissä Dubois pelasi 82 runkosarjaottelua. Niissä hyökkääjä iski tehot 16+24=40.

Nyt Dubois on viimein avautunut ajastaan Kingsissä LaPressen haastattelussa.

– Tulkitkaa tämä, miten haluatte, mutta olen aina tarvinnut selkeää ohjeistusta, että voin työskennellä 100-prosenttisella teholla. Hämmennyn, kun on harmaata aluetta. Alan kyseenalaistamaan kaiken. Olen työstänyt asiaa nuoresta lähtien. Ja heti ensimmäisistä keskusteluista lähtien joukkueen kanssa en tiennyt, mitä minulta odotetaan. En tiennyt omaa paikkaani. Ei ole mahdollista suoriutua hyvin, jos koko ajan kyseenalaistaa itsensä, Dubois sanoo.

Dubois’n kertomus eroaa paljon siitä, mitä Kingsin sisältä on viime aikoina kommentoitu. Jopa GM Rob Blake puki luistimet jalkaansa ja yritti jäällä näyttää, millaista kamppailupelaamista pehmeästi esiintyneeltä hyökkääjältä haluttiin nähdä.

Dubois kertoi myös ongelmistaan päävalmentaja Todd McLellanin kanssa.

– Emme puhuneet paljoakaan. Todd on enemmän joukkueen taktikko. Ehkä meillä ei ollut oikeanlaista suhdetta. Ehkä olin liian vaativa, kun halusin, että minulle kerrotaan polustani eteenpäin. On selvästi minun syyni, että asiat eivät toimineet.

– Yritin vastata haasteeseen, mutta olin jumissa harmaalla alueella koko vuoden. En tuntenut oloani kotoisaksi. Joukkuekaverini auttoivat ja halusin lyödä läpi, mutta homma ei vain toiminut.

Dubois’n lyhyelle NHL-uralle on mahtunut useita käänteitä. Aikanaan hän halusi päästä ulos Columbus Blue Jacketsista, jolloin hänet treidattiin Winnipeg Jetsiin. Winnipegissä hän ei halunnut tehdä seuran kanssa jatkosopimusta, joten hänet kaupattiin Los Angelesiin. Sieltä tie vei yhden heikon jälkeen Washingtoniin, jossa hän aloittaa ensi syksynä.