Anaheim Ducks kuuluu siihen osastoon NHL-seuroja, joiden uudelleenrakennus on tällä hetkellä pahasti vaiheessa. Ankkalauman tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta, sillä kokoonpanossa on kasvamassa äärimmäistä taitoa ja lahjakkuutta jokaiselle pelipaikalle. Tämä kausi on jälleen uusi askel matkalla pudotuspelijoukkueeksi.

Viime kausi

82 ottelua, 21-6-5-50, 59 (204-295)
Tyynenmeren divisioonan 7. sija – ei pudotuspeleissä

Kolme nostoa

1. Saadaanko kikkailevat kukkopojat pelaamaan yhteen?

Anaheim Ducksin hyökkäyksestä löytyy kosolti kiekollista taitoa, mutta voittavan jääkiekon kanssa Trevor Zegrasin ja kumppaneiden ilmaveiveihin ja näyttäviin kikkoihin perustuvalla pelitavalla ei ole mitään tekemistä.

Nyt tuohon joukkoon lisätään vielä isolla kohulla siirtoa pois Philadelphia Flyersista vaatinut Cutter Gauthier, junnusarjojen supertähti, joka antoi itsestään varsin oikukkaan kuvan kieltäydyttyään pelaamasta tämän vuonna 2022 viidennellä vuorolla varanneessa Flyersissa.

Viime vuoden kakkosvaraus Leo Carlssonia peluutettiin vielä ruotsalaisen tulokaskaudella säästeliäästi, mutta isokokoisesta ja tunnollisesta sentteristä on helppo povata sarjan supertähteä jollakin aikavälillä. Tämä kausi menee ruotsalailta kuitenkin muun joukkueen tavoin vielä opetellessa NHL:n tavoille

2. Ottaako Lukas Dostal viimeisen harppauksen NHL-tason ykkösmaalivahdiksi?

Ilveksessä kolmella kaudella ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä ihastuttanut ja kertaalleen Liigan parhaaksi maalivahdiksikin valittu tshekki jakoi viime kaudella torjuntavastuun Ducksin pitkäaikaisen tähtimaalivahti John Gibsonin kanssa.

Pelasi kauden aikana 44 ottelua. Onko 24-vuotias Dostal viimein valmis nappaamaan lopullisesti ykkösvahdin viitan harteilleen ja torjumaan tasaisesti läpi kauden? 

3. Kuka tekee maalit?

Ducks oli viime kaudella hyökkäystehojen puolesta NHL:n kolmanneksi surkein seura, eikä ylivoimapelikään toiminut sen jäätyä ylivoimaprosenteissa mitattuna NHL:n sijalle 25. Aiemmin urallaan luotettavana alempien ketjujen laiturina kunnostautunut Frank Vatrano, 30, pelasi elämänsä kauden ja takoi 37 maalia ja 60 pistettä.

Tällä kaudella tulitukea on saatava myös nuoriso-osastolta. Varsinkin Troy Terryn, Mason McTavishin ja viime kaudella loukkaantumisista kärsineen Zegrasin on tuotava viime kautta enemmän tehoja hyökkäyspäähän.

Pelaajasiirrot: Saapuneet

Robby Fabbri, h (Detroit)
Jansen Harkins, h (Pittsburgh)
Carson Meyer, h (Columbus)
Brian Dumoulin, p (Seattle)

Pelaajasiirrot: Lähteneet

Jakob Silfverberg, h (SHL)
Max Jones, h (Boston)
Benoit-Olivier Groulx, h, (NY Rangers)
Ben Meyers, h (Seattle)
Glenn Gawdin, h, (Los Angeles)
Gustav Lindstrom, p, (UFA)
Robert Hägg, p, (Vegas)
William Lagesson, p (Detroit)

Suomalaiset

Urho Vaakanainen, 25, puolustaja

Vaakanainen vakiinnutti viime kaudella paikkansa Ducksin pakistossa ja iski 68 ottelussa tehot 1+13. Loukkaantumisputket ovat toivon mukaan historiaa, sillä 188-senttisen joensuulaisen panokselle on käyttöä.

Seuraa tätä pelaajaa

Pavel Mintyukov, 20, puolustaja

185-senttinen venäläispuolustaja pelasi häikäisevän tulokaskauden ja takoi 63 ottelussa tehot 4+24=28. Loistavasti kiekkoa liikuttavasta vuoden 2022 ykköskierroksen 10. varauksesta on helppo povata sarjaan todellista kestotähteä. Ducks voi rakentaa puolustuksensa Mintuykovin varaan ainakin seuraavan kymmenen vuoden ajaksi.

Vaikka Mintyukovin potentiaalin yläraja hipookin taivaita, on nuorukainen vielä tässä kohtaa liian isoissa saappaissa.

Arvio

Divisioonan sija: 7

Nuoret lupaukset ovat jälleen vuoden kokeneempia, joskin pudotuspelipaikka on edelleen vain kaukainen haave. Saattaa yltyä viime kauden tapaan voittoputkiin, mutta vastineeksi jänne otteluiden sisällä kestää harvemmin täyttä kolmea erää, minkä seurauksena voidaan nähdä jälleen viime kaudelta tuttuja karmaisevia ja itseluottamusta nakertavia tappioputkia. Tasaisuudenpuute ja tuloksenteko takkuaa  liikaa.

Kentälliset

Hyökkäysketjut:

Alex Killorn Leo Carlsson Troy Terry
Cutter Gauthier Trevor Zegras Frank Vatrano
Robby Fabbri Mason McTavish Ryan Strome
Brock McGinn Isac Lundeström Brett Leason
     


Puolustajaparit:

Olen Zellweger Cam Fowler
Pavel Mintyukov Radko Gudas
Brian Dumoulin Jackson LaCombe


Maalivahdit:

Lukas Dostal
John Gibson