Moni jääkiekon ystävä yllättyi kesäkuussa, kun alusta asti Vegas Golden Knightsia edustanut Jonathan Marchessault vaihtoi seuraa. Laitahyökkääjä siirtyi Nashville Predatorsin riveihin viisivuotisella sopimuksella, jonka keskimääräinen vuosipalkka oli 5,5 miljoonaa dollaria.

Nyt Vegas Golden Knightsin GM Kelly McCrimmon on avautunut, miksi Marchessault vaihtoi seuraa SiriusXM-radiokanavalla.

– Tapasimme Marchessaultin edustajia päivää ennen NHL draftia ja teimme hänelle nelivuotisen sopimustarjouksen, josta sitten muodostui viiden vuoden sopimustarjous, jonka hän sai Nashvillelta. Se ei vain ollut sellainen pituus, johon olisimme olleet valmiita menemään. Olemme kiintyneitä pelaajiin, jotka ovat auttaneet meitä menestymään, mutta ei ole olemassa mitään dataa, joka oikeuttaisi sen, että meillä olisi ikääntyviä laitureita uransa loppuvaiheessa, McCrimmon avautuu.

– Jonathan teki sen, mihin hänellä on täysi oikeus. Hänellä oli hieno vuosi takanaan. Hän oli siinä vaiheessa uraansa, jossa hän halusi kyllä pysyä Las Vegasissa, mutta hän halusi kyllä myös tehdä mahdollisimman paljon rahaa seuraavalla sopimuksellaan perheelleen ja niin hän myös teki.

Viime kaudella Marchessault iski Vegasissa 82 otteluun tehot 42+27=69. Kevään 2023 pudotuspeleissä hän tykitti 22 ratkaisuotteluun tehot 13+12=25 ja hänet valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

LUE MYÖS