Suomalaispuolustaja Markus Niemeläinen, 26, siirtyy Pohjois-Amerikasta Saksan DEL-liigaan. Hän on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Eisbären Berlinin kanssa.

Niemeläinen pelasi viime kaudella AHL:ssä Bakersfield Condorsin riveissä. Hän pelasi 35 runkosarjaottelua pistein 1+4 sekä kaksi pudotuspeliä ilman tehomerkintöjä.

Niemeläinen on Edmonton Oilersin 3. kierroksen varaus (#63) vuodelta 2016. Hän pelasi Edmontonin organisaatiossa viimeiset neljä kautta. NHL:n puolella Niemeläinen sai vastuuta kahdella kaudella yhteensä 43 ottelun verran tehoin 0+1. AHL:ssä tilille kertyi puolestaan 127 ottelua.

– Markus Niemeläinen on kokenut puolustaja, joka on pelannut NHL:ssä. Hän on pitkä ja fyysisesti vahva. Markus osallistuu myös hyökkäykseen hyvin. Suomalaisena hän tuntee jo eurooppalaisen jääkiekon, kommentoi Eisbärenin urheilujohtaja Stéphane Richer seuran tiedotteessa.

Myös Niemeläinen hehkuttaa siirtoaan Eisbäreniin, joka on hallitseva Saksan mestari. Kaikkiaan seura on voittanut DEL-mestaruuden kymmenen kertaa, kaikki 2000-luvulla.

– Olen erittäin iloinen saadessani pelata luultavasti parhaassa DEL-seurassa. Olen kuullut, että Eisbärenin fanit, Berliinin kaupunki ja Uber Arena ovat Euroopan parhaimmistoa. Tavoitteemme on voittaa mestaruus, annan kaikkeni sen eteen. En malta odottaa, että pääsen tapaamaan uusia joukkuetovereitani.

Niemeläinen pelasi ennen rapakon taakse siirtymistään Liigaa HPK:n ja Ässien riveissä. Hän voitti HPK:ssa Suomen mestaruuden keväällä 2019.

Eisbären Berlin

@Eisbaeren_B
Heute haben wir gute Neuigkeiten für euch: Mit Markus Niemeläinen konnten wir einen weiteren Verteidiger verpflichten! 💪🏒🎉

Mehr Infos: eisbaeren.de/zugang-mn-56 👈

LUE MYÖS