Patrik Laine pääsee kääntämään uuden sivun elämästään miehen muutettua puolisoineen Montrealiin, jossa maalitykki jatkaa NHL-uraansa legendaarisen Canadiensin paidassa.

Mielenterveysongelmista kärsinyt ja NHL:n hoito-ohjelmaan viime kaudella kirjautunut Laine paljastaa NHL:n suomenkielisille kotisivuille antamassaan haastattelussa elämänhalunsa olleen pitkään kadoksissa.

Rohkeasti ongelmiinsa apua hakenut Laine paljastaa käyneensä syvissä vesissä ennen kuin mies päätti viheltää pelin poikki.

– En pystynyt nauttimaan elämästä pitkään aikaan, mutta nyt olen kaukalon ulkopuolella onnellisempi kuin koskaan. Olen tehnyt paljon töitä sen eteen, että voin nyt ajatella innolla pelaamista uudessa joukkueessa, uusia joukkuetovereita ja uutta kaupunkia, Laine kertaa vaikeita aikojaan.

– Parina viime vuonna olen oppinut paljon, ja nyt on hyvä hetki testata, miten opit toimivat käytännössä.

Mielenterveyttään kuntoon laittaneen Laineen seuraavaksi antama lupaus saanee ainakin Canadiensin fanit hieromaan käsiään uuden kauden alla.

– Kiekko saa taas kovaa kyytiä, joten mitään ongelmia ei ole. Kropan ja mielialan suhteen ei ole mitään huolenaiheita. Koko paketti on nyt todella hyvä, Laine vannoo.

Canadiens pelaa tulevan kauden ensimmäisen runkosarjaottelunsa 10. lokakuuta, jolloin sen vieraaksi saapuu verivihollinen Toronto Maple Leafs.

LUE MYÖS: