NHL:ssä viime kaudella paluun Stanley Cup -finaaleihin lähes 20 vuoden tauon jälkeen tehnyt Edmonton Oilers on mielenkiintoisessa tilanteessa. Organisaatio on päätynyt kesällä uuden GM:n käsiin ja joukkueessa on tapahtunut merkittäviä muutoksia.

Chicago Blackhawksin GM:nä aiemmin NHL-urallaan toiminut Stan Bowman otti Oilersissa palvelleen Ken Hollandin paikan. Bowmanille kesä ei ole ollut helpoin, sillä St. Louis Blues hankki vapailla markkinoilla rajoitettuina vapaina agentteina Oilersissa olleet Dylan Hollowayn ja Philip Brobergin riveihinsä.

Bowman on tehnyt kuitenkin yhden merkittävimmistä sopimuksista Oilersin lähitulevaisuuden kannalta, sillä GM värväsi saksalaistähti Leon Draisaitlin kahdeksan vuoden jatkosopimukseen. Draisaitl tienaa uudella sopimuksellaan 14 miljoonaa dollaria kaudesta. Sopimus pyörähtää käyntiin syksyllä 2025.

Draisaitlin uusi sopimus luo merkittäviä ongelmia Oilersille palkkakaton suhteen, sillä syksyllä 2025 joukkueen tähtipuolustaja Evan Bouchardin uusi sopimus lähtee myös käyntiin. Bouchard on ensi kesälle rajoitettu vapaa agentti, joten Bowmanilla on rutkasti aikaa saada sopimus valmiiksi.

Sopimustilanne tarkoittaa kuitenkin sitä, että alkavalla kaudella 2024-25 Oilersin tulee voittaa Stanley Cup, mikäli joukkue mielii himoitun pystin napata. Palkkatilanne muodostuu lähitulevaisuudessa tähtien jatkosopimusten myötä niin tukalaksi, että syvyyttä kokoonpanoon on vaikea luoda.

Alkavalle kaudelle Oilersin miehistössä ei tyhjiä paikkoja enää ole. Oilersin palkkakatossa on reilusti tilaa lisävahvistuksille NHL:n siirtojen takarajalla, mikä odottaa maaliskuussa, joten joukkueella on hyvät eväät taistella mestaruudesta alkavalla kaudella.

LUE MYÖS