NHL:n harjoitusleirit ovat jo oven takana, sillä runkosarja käynnistyy maailman parhaassa kiekkoliigassa kuukauden päästä. Yksi alkavan NHL-kauden mielenkiintoisimmista joukkueista on Boston Bruins.

Bruins hyytyi viime kaudella itäisen konferenssin pudotuspelien toiselle kierrokselle, joten nyt joukkueelta odotetaan askelta eteenpäin. Viimeksi joukkue on voittanut pudotuspeleissä kaksi ottelusarjaa keväällä 2019, kun Bruins eteni Stanley Cup -finaaleihin St. Louis Bluesia vastaan.

Yksi merkittävä tekijä joukkueen mahdollisen menestyksen mahdollistajana on Alaskasta kotoisin oleva yhdysvaltalaismaalivahti Jeremy Swayman. Swayman pelasi viime kaudella erinomaisella tasolla ja nousi ykkösmaalivahdiksi organisaatiossa ohi ruotsalaiskassari Linus Ullmarkin.

Ainut ongelma Swaymanin suhteen on sopimustilanne. Swayman pelasi viime kauden vielä halvalla sopimuksella, mutta tarvitsee nyt uuden sopimuksen, jonka arvo on räjähtämässä käsiin.

Kesällä GM Don Sweeney teki merkittävän siirron maalivahtiosastolla kauppaamalla Ullmarkin Ottawa Senatorsiin vaihdossa Joonas Korpisaloon. Senators pidätti suomalaismaalivahdin palkkaa, joten Korpisalo pelaa tulevat kauden kolmen miljoonan dollarin kausiansioilla Bruinsissa.

Bruinsilla on vielä palkkakatossa reilut kahdeksan miljoonaa dollaria tilaa. Swaymanin sopimus on helposti taiteiltavissa kasaan alkavaksi kaudeksi, mutta GM Sweeney pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla tekemään sopimuksesta pitkässä juoksussa edullisen.

Ensi kauden jälkeen Bruinsin tulee tehdä jatkosopimus kapteeni Brad Marchandin kanssa, joka pelaa tällä hetkellä reilun 6,1 miljoonan dollarin kausipalkalla. Lisäksi vahvasti viime kaudella esiintyneet Morgan Geekie ja voimahyökkääjä Trent Frederic tarvitsevat sopimukset.

Puolustajista Mason Lohrei teki menneellä kaudella läpimurron, joten Charlie McAvoyn rinnalla ykkösparissa esiintynyt yhdysvaltalaishyökkääjä tulee nauttimaan merkittävästä palkankorotuksesta.

Sweeneyn mahdollisuudet Swaymanin suhteen ovat seuraavat. Sweeney voi tarjota lyhyttä, mutta kallista sopimusta, mikä tarkoittaa ajaltaan neljästä viiteen vuoteen kestävää sopimusta 9-11 miljoonan dollarin kausipalkalla.

Toinen vaihtoehto on pitkä kahdeksan vuotinen jatkosopimus. Sweeneyn uskotaan hakevan pitkää sopimusta luottomaalivahdilleen, joka on runkosarjassa torjunut yhteensä 79 voittoa 132 otteluun.

GM halunnee painaa kausittaista hintaa mahdollisimman alas, mutta verrokkina esimerkiksi Tampa Bay Lightningin venäläismaalivahti Andrei Vasilevskiy tienaa kaudesta 9,5 miljoonaa dollaria ja sopimus on tehty jo vuosia sitten, joten hinnan painaminen alas sopimusneuvotteluissa on Sweeneylle hankalaa.

LUE MYÖS