Detroit Red Wings oli viime keväänä todella lähellä paluuta NHL:n pudotuspeleihin useamman kauden tauon jälkeen, mutta se jäi tapahtumatta. Red Wings on kesällä rakentanut maltilla alkavan kauden joukkuetta.

GM Steve Yzermanilla riittää edelleen kuitenkin töitä ensi kauden joukkueen rakennuksessa, sillä kaksi joukkueen kulmakiveä ovat vielä ilman uutta sopimusta.

Saksalainen tähtipuolustaja Moritz Seider ja ruotsalaishyökkääjä Lucas Raymond odottavat rajoitettuina vapaina agentteina uusia sopimuksia.

Heidän lisäkseen viime kaudella yhteensä 12 ottelua NHL:ssä pelannut Jonatan Berggren on vielä ilman sopimusta.

Kolme täyttä kautta NHL:ssä pelannut Seider on iskenyt yhteensä 21 maalia ja hurjat 134 tehopistettä 246 otteluun. Zellin kaupungista kotoisin oleva 23-vuotias oikealta laukova puolustaja on Red Wingsin ykköskierroksen varaus kesältä 2019.

Ruotsin Göteborgista kotoisin oleva 22-vuotias Raymond on Red Wingsin ykköskierroksen varaus kesältä 2020. Yzerman poimi oikealta laukovan hyökkääjään neljännellä vuorolla. Kolmella NHL-kaudella ruotsalainen on pelannut yhteensä 238 ottelua ja näissä on syntynyt yhteensä 71 maalia sekä 174 tehopistettä.

Kumpikin pelaaja on Yzermanin papereissa korkealla ja kummankin pelaajan kanssa Red Wings haluaa pitkät jatkosopimukset.

Seiderin kohdalla pitkä sopimus on helpompi tehdä, sillä joukkueen nykyisistä puolustajista sopimukset ulottuvat vain kaudelle 2025-26. Lisäksi uusia nuoria puolustajia on tulossa kovaa tahtia kokoonpanoon.

Raymond osoitti viime kaudella 31 tehdyllä maalilla ja yhteensä 72 tehopisteellä kuuluvansa kahteen kärkikenttään. Kärkiketjuista löytyvät ruotsalaisen lisäksi kokenut Patrick Kane, kapteeni Dylan Larkin ja yhdysvaltalaishyökkääjä Alex DeBrincat. DeBrincatin ja Larkinin rinnalle Raymond on hyvä pala pitkälle tulevaisuuteen.

Sopimusneuvotteluissa merkittävimmässä roolissa pyörii loogisesti raha. Puolustaja Seider saanee 7-8,5 miljoonan dollarin arvoisen kausipalkan pitkälle sopimukselle.

Raymondin palkan on vaikea uskoa nousevan yli kahdeksan miljoonan etenkään kahdeksan vuotisella sopimuksella. Mikäli Raymond kirjoittaisi vain viiden vuoden sopimuksen nousisi kausipalkkakin yhdeksään miljoonaan.

LUE MYÖS