Menneen kesän aikana NHL:n vapailla markkinoilla oli useampi mielenkiintoinen pelaaja saatavilla. Myös moni isomman profiilin pelaaja vaihtoi maisemaa ja tässä jutussa tulee listaus mielenkiintoisimmista hankinnoista. Yksi joukkue erottui eniten tekemällä useamman isomman profiilin pelaajan hankkimisella.

5. Brady Skjei, Nashville Predators

Predatorit vahvistivat kapeaa pakistoaan hankkimalla Brady Skjein Carolinasta. Nashvillen puolustus on jo pidemmän aikaa ollut Roman Josin varassa ja nyt hän sai tarvittavaa helpotusta taakkaansa. Brady Skjei pelasi loistavia kausia Carolinassa ja nyt hänellä on uusi ympäristö, jossa vastuuta tulee vähintään yhtä paljon, ellei jopa enemmän. Skjein sopimus on seitsemän vuoden mittainen ja hän kuittaa kaudesta 7 miljoonaa dollaria.

4. Oliver Ekman-Larsson, Toronto Maple Leafs

Oliver Ekman-Larsson palasi viime kaudella laatupuolustajaksi, jota hän oli pelatessaan Arizona Coyotesissa. Florida Panthers hankki ruotsalaispakin takalinjoilleen halvalla, joka osoittautui loistavaksi täsmähankinnaksi. Nyt Ekman-Larsson siirtyy Toronto Maple Leafsiin ja hän Chris Tanevin kanssa tuo tarvittavaa leveyttä Toronton takalinjoille. Ekman-Larssonin sopimuksen hinta on melko maltillinen, se on neljän vuoden mittainen ja vuosipalkka on 3,5 miljoonaa dollaria.

3. Jonathan Marchessault, Nashville Predators

Vegas Golden Knightsin pitkäaikainen luottoratsu Jonathan Marchessault on myös matkalla Nashville Predatorsin keltaiseen paitaan. Toissa kauden Stanley Cup-voittaja palkittiin myös kyseisen kevään päätteeksi Conn Smythe Trophylla eli pudotuspelin parhaan pelaajan palkinnolla. Kahdella viime kaudella 40 maalin rajan rikkonut hyökkääjä tienaa seuraavat viisi vuotta 5,5 miljoonaa dollaria.

2. Steven Stamkos, Nashville Predators

Pitkäaikainen Tampa Bay Lightiningin kapteeni Steven Stamkos ajauti vapaille markkinoille, kun hän ei saanut haluamaansa sopimusta Tampa Baystä. Lightning oli huhujen mukaan tarjonnut kapteenilleen kahdeksan vuoden mittaista sopimusta 3 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Stamkos nettoaa sopimuksestaan Predatorsin kanssa 8 miljoonaa ja sopimus on neljän vuoden mittainen. 34-vuotias kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja osaa edelleen maalinteon jalon taidon ja hän tuo tärkeää tulivoimaa Predsin hyökkäykseen.

1. Jake Guentzel, Tampa Bay Lightning

Vapaiden markkinoiden isoin kala oli Tampa Bayhin matkannut Jake Guentzel. Guentzel kaupattiin viime kaudella Pittsburghista Carolinaan, jossa hän teki 34 pistettä, 22 pudotuspeliotteluun. Melko varmaa oli, että Carolina ei pystynyt tarjoamaan kilpailukykyistä sopimusta, joten tiedettiin hänen etsivän uutta osoitetta. Lopulta Tampa Bay tarjosi Guentzelille seitsemän vuoden sopimusta, jossa vuositulot ovat 9 miljoonaa dollaria. Steven Stamkosin lähdettyä Tampa Baystä, oli joukkueessa tarve laadukkaalle hyökkääjälle. Parhaaseen jääkiekkoikään tuleva jenkkihyökkääjä pääsee nyt ympäristöön, jossa hänellä on kaikki edellytykset vakiinnuttaa paikka NHL:n parhaimpien hyökkääjien joukkoon.

LUE LISÄÄ