Vielä 2000-luvun alussa jääkiekkoilijan täytyi olla isokokoinen järkäle pärjätäkseen fyysisissä väännöissä jäällä. Sittemmin säännöt ovat vähentäneet estämistä ja koukkimista, joten koon sijaan tärkeämmäksi on noussut pelaajan nopeus.

NHL:n sisällä joukkueiden välillä on valtavia kokoeroja. Alkavalla kaudella sarjan suurikokoisin joukkue on Boston Bruins. Seuran pelaajien keskiarvoinen paino on 94 kilogrammaa.

Koko NHL:n pienikokoisin joukkue on puolestaan Colorado Avalanche. Kalliovuorten joukkueen keskiarvoinen paino on 87 kiloa. Coloradon keskimääräinen pelaaja on siis seitsemän kiloa keskimääräistä Bruins-pelaajaa kevyempi.

Isokokoisuus ei selvästikään ole menestykseen vaikuttava tekijä positiiivisessa tai negatiivisessa mielessä. Sekä Boston että Colorado ovat viime vuosina menestyneet vahvasti pudotuspeleissä.

NHL:n suurikokoisimpiin joukkueisiin Bostonin lisäksi kuuluvat Vegas Golden Knights, New York Islanders, Toronto Maple Leafs ja Detroit Red Wings. Pienikokoisimpia ovat puolestaan Philadelphia Flyers, Minnesota Wild, Florida Panthers ja Pittsburgh Penguins.

LUE MYÖS