Joukkoraiskauksesta syytetty kanadalaishyökkääjä Alex Formenton, 24, on lopettanut jääkiekkoilijan uransa, kertoo Kanadan televisio- ja radioyhtiö CBC.

CBC kertoo, että Ontariossa parhaillaan asuvan Formentonin lopettamispäätös on selvinnyt oikeuden asiakirjoista. Formenton on alkanut työskennellä rakennusalalla käyden samalla alaan liittyvää koulutusta.

Ottawa Senators varasi Formentonin 2. kierroksella (#47) kesällä 2017. Hän pelasi urallaan NHL:ssä 109 ottelua tehopistein 23+16=39. Viimeiset kaksi kautta Formenton pelasi Sveitsissä HC Ambri-Piottassa, jossa hän kirjasi viime kaudella 24 otteluun tehot 10+6=16.

Formentonin lisäksi syytteet joukkoraiskauksesta ovat saaneet Michael McLeod, Carter Hart, Dillon Dube sekä Cal Foote. Tapaus sijoittuu kesään 2018, jolloin nuori nainen kertoo joutuneensa joukkoraiskauksen uhriksi hotellissa Kanadan jääkiekkoliiton hyväntekeväisyysgaalan yhteydessä.

Tapauksen oikeudenkäynti on luvassa syyskuussa 2025. CBC:n mukaan pelaajat aikovat kiistää syyllisyytensä.

Kaikki pelaajat joutuivat NHL-seuroistaan sivuun heti, kun heidän osallisuutensa skandaaliin tuli alkuvuodesta ilmi. McLeod ja Dube ovat siirtyneet KHL:ään, Hartilla ja Footella ei ole tällä hetkellä joukkuetta.

LUE MYÖS