Nashville Predatorsin kanssa heinäkuun 1. päivänä uuden kahdeksanvuotisen, kokonaisarvoltaan lähes 62 miljoonan dollarin jättisopimuksen solminut Juuse Saros paljastaa jatkosopimusneuvotteluiden sujuneen helposti.

Ensi kaudesta vanhan sopimuksensa mukaisesti viisi miljoonaa dollaria tienaavan 29-vuotiaan tähtimaalivahdin palkka nousee kaudella 2025-26, jolloin miehen cap hit -lukema kohoaa 7,74 miljoonaan taalaan.

– Meillä oli seuran kanssa yhteinen tahtotila sen suhteen, miltä sopimus voisi näyttää. Siinä mielessä kaikki eteni melko nopeasti, koska olimme alusta lähtien samalla sivulla, Saros kertasi NHL:n suomenkielisillä kotisivuilla.

Nimet laitettiin papereihin keskellä yötä.

– Se oli hieno hetki. Kello oli kaksi yöllä Suomen aikaa, joten laitoin viestit muutamille ystävilleni. En halunnut herättää heitä soitolla. Nukkuminen oli hiukan vaikeaa sen jälkeen, maalivahti myöntää.

Saros torjuu terveenä pysyessään Leijonien itseoikeutettuna ykkösmaalivahtina helmikuussa järjestettävässä 4 Nations Face-off -turnauksessa. Kysyttäessä mahdollisesti maalivahtitandemista yksi nimi nousee Saroksen papereissa yli muiden.

– Siellä on monia hyviä vaihtoehtoja, mutta Ukko-Pekka Luukkosella oli hieno kausi, ja hän jatkanee samaan tahtiin, Saros ennakoi.

LUE MYÖS: