Nashville Predatorsista San Jose Sharksiin kaupattu superlupaava Jaroslav Askarov, 22, on herättänyt taannoisella siirtopyynnöllään ja perään tulleella treidillään paljon keskustelua NHL-medioissa.

Predatorsin tulevaisuuden kulmapalasena pidetty venäläinen ei hyväksynyt Juuse Saroksen kesällä saamaa pitkää jatkosopimusta, vaan vaati siirtoa toisaalle.

Predatorsia läheltä seuraava sisäpiiritoimittaja Michael Gallagher lataa nyt suorat sanat NHL:ssä vasta neljä ottelua pelanneesta huippulupauksesta.

– Askarovin omat tempaukset vaikuttivat asioihin. Tiedän, että Askarov on hyvä maalivahti tähän sarjaan, mutta entä jos (Askarovista vaihdossa annetusta) David Edstromista tuleekin tähti Askarovin sijaan? Et voi automaattisesti sanoa, että Askarovista tulisi supertähti NHL:ssä, Gallagher pohjustaa.

Toimittaja ymmärtää täysin GM Barry Trotzin päätöksen luottaa jatkossa Askarovin sijaan NHL:n eturivin tähtimaalivahteihin lukeutuvaan 29-vuotiaaseen Sarokseen.

– En ymmärrä ihmisiä, jotka eivät pidä Trotzin lausunnoista koskien Askarovia. Hän haluaa rakentaa joukkueensa Roman Josin ja Saroksen ympärille. Tuo kaksikko laittaa joukkueen aina etusijalle haluamatta itse olla huomion keskipisteenä. Tämä kaveri (Askarov) taas näyttäisi välittävän vain itsestään. Se ei ole hyvä asia, Gallagher lataa kovan väitteen nuoren venäläisen suuntaan.

Predators vahvisti kesällä maalivahtiosastoaan lisäksi Dallas Starsista tulleella Scott Wedgewoodilla. Aiemmin urallaan luotettavaksi kakkosvahdiksi NHL:ssä osoittautuneen 32-vuotiaan kanadalaisen tulon uskotaan olleen viimeinen niitti Askarovin leirille, joka jätti Trotzille siirtopyynnön vain pari päivää ennen Sharks-kauppojen lukkoonlyömistä.

LUE MYÖS: