Winnipeg Jets ja Pittsburgh Penguins pyöräyttivät myöhään torstaina Suomen aikaa pelaajakaupan, jossa Jets kauppasi kesän 2022 ykkösvarauksensa Rutger McGroartyn, 20, Penguinsiin vaihdossa Braydon Yageriin, 19.

Jetsin GM Kevin Cheveldayoff on nyt paljastanut medialle varsin erikoisen syyn superlupauksen kauppaamiselle.

– Hän sanoi, ettei tämä (pelaaminen Jetsissä) vain tuntunut oikealta, Cheveldayoff kertoo sisäpiiritoimittaja Murat Atesille.

– Yritin kysyä syytä agentilta: Oliko syy pelaajan kehityksessä vai siinä, ettemme polttaneet hänen ensimmäistä sopimusvuottaan? Hän vastasi, ettei kyse ole näistä asioista, vaan ainoastaan siitä, ettei pelaaminen täällä tuntunut hänestä oikealta. Kaikki alkoi jo harjoitusleiriltä.

– Keskustelin Rutgerin kanssa aiheesta pari päivää myöhemmin, ja vastaus oli sama. Hän kertoi, että kun hän saapui kehitysleirillemme ja puki seuramme paidan päälleen, se ei yksinkertaisesti tuntunut oikealta, Cheveldayoff kertaa tapahtumia.

Jets varasi McGroartyn vuoden 2022 varaustilaisuuden 14. pelaajana. Nuori hyökkääjä loisti junioriurallaan Yhdysvaltain nuorisomaajoukkueissa toimien 18- ja 20-vuotiaiden MM-kisoissa joukkueensa kapteenina.

McGroartyn tapaus tuo mieleen viime kaudella NHL:ssä kohauttaneen Cutter Gauthierin tapauksen. Vuoden 2022 varaustilaisuudessa viidentenä Philadelphia Flyersin toimesta varattu ja McGroartyn kanssa samoissa juniorimaajoukkueissa pelannut supertalentti kieltäytyi pelaamasta Flyersissa, minkä jälkeen hyökkääjä kaupattiin Anaheim Ducksiin.

LUE MYÖS: