NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi NHL:n suunnitelmista kansainvälisten turnausten suhteen MTV Urheilun haastattelussa.

NHL-pelaajat ovat osallistuneet viimeksi turnauksiin World cupissa 2016 ja olympialaisissa 2014. Ensi helmikuussa NHL-pelaajat nähdään pitkästä aikaa kansainvälisillä kentillä, kun Suomi, Ruotsi, Kanada ja Yhdysvallat ottelevat 4 Nations Face-Off -turnauksessa.

– Siitä tulee mahtava turnaus ja odotan sitä innokkaasti. Se on suunnannäyttäjä tuleville suunnitelmille, joihin kuuluvat säännöllisesti pelattavat kansainväliset ottelut, joissa pelaajamme ovat mukana. Niitä ovat olympialaiset neljän vuoden välein ja sen lisäksi jääkiekon World cup -turnaus neljän vuoden välein, Daly sanoo MTV Urheilulle.

Tuleva neljän maan turnaus on siis vain esimakua sille, mitä tulevina vuosina on mahdollisesti luvassa. Tämän hetken suunnitelmien mukaan NHL-pelaajat olisivat osallistumassa lähivuosien aikana yhteensä viiteen turnaukseen.

– Tarkoituksemme on osallistua 2026 Milanon olympialaisiin, 2028 World cupiin, 2030 olympialaisiin ja 2032 taas World cupiin.

LUE MYÖS