Jarmo Kekäläisen seuraajaksi Columbus Blue Jacketsin GM:n paikalle kesällä pestattu Don Waddell antaa rajua kritiikkiiä edeltäjänsä luomaa seurakulttuuria kohtaan.

NHL:n kärkijoukkueisiin lukeutuvan Carolina Hurricanesin GM:n paikalta Ohioon siirtynyt Waddell ei ole tyytyväinen Blue Jacketsissa vallitsevaan, häviämiseen hyväksyvästi suhtautuvaan ilmapiiriin.

– Eräs asia – enkä sano, että se koskettaisi kaikkia täällä – on se, että häviäminen on ollut hyväksyttävää, vaikka sen ei pitäisi olla sitä, Waddell heittää piikin Kekäläisen suuntaan NHL:n kotisivuille antamassaan haastattelussa.

– Meillä on keinot rakentaa seuraa tästä ylöspän, mutta tavoitteemme on jatkossa oltava joka vuosi Stanley Cupin voittaminen, ei ainoastaan joidenkin otteluiden voittaminen.

Blue Jacketsin pisteprosentti viimeisen neljän kauden ajalta on 42,1, mikä on neljänneksi huonoin lukema koko NHL:ssä. Waddell haluaa asiaan pikaisen muutoksen.

– Joukkue on pudonnut pudotuspelitaistelusta aikaisessa vaiheessa (viime vuosina), minkä jälkeen he ovat vain pelailleet kauden loppuun. Meidän on tehtävä tähän kulttuuriin muutos, Waddell painottaa.

Sinitakit ovat jääneet divisioonansa jumboksi kolme kertaa viimeisen neljän kauden aikana. Joukkue ei ole yltänyt tuona aikana kertaakaan NHL:n pudotuspeleihin.

LUE MYÖS: