Winnipeg Jets ja Pittsburgh Penguins ovat tehneet vaihtokaupan NHL:ssä.

Toimittaja Elliotte Friedman kertoo X:ssä, että Rutger McGroarty, 20, siirtyy Penguinsiin. Vastineeksi Jets saa Brayden Yagerin, 19. Toimittaja Frank Seravalli puolestaan kertoo, että kauppaan ei sisälly mitään muuta kuin kyseiset superlupaukset.

McGroarty on Jetsin ykköskierroksen 14. varaus kesältä 2022. Hän on pelannut kaksi edelliskautta Michiganin yliopistossa, jossa hän tehtaili viime kaudella 36 otteluun tehopisteet 16+36=52.

McGroartyn välit tulehtuivat Jetsin kanssa keväällä. Jets olisi halunnut solmia McGroartyn kanssa tulokassopimuksen, mutta Jets ei pystynyt lupaamaan hyökkääjälle peliaikaa menneen kauden viimeisissä otteluissa. Tämän jälkeen McGroarty vaati seuralta kauppaamista toiseen NHL-seuraan.

Yager on Penguinsin ykköskierroksen 14. varaus vuodelta 2023. Hän on pelannut edelliset neljä kautta juniorisarja WHL:ssä Moose Jaw Warriorsin joukkueessa. Viime kaudella hän tehtaili 57 runkosarjaotteluun tehopisteet 35+60=95 sekä 20 pudotuspeliin pisteet 11+16=27.

Elliotte Friedman

@FriedgeHNIC
Brayden Yager is going to the Jets

Elliotte Friedman

@FriedgeHNIC
Working on more, but hearing Rutger McGroarty is being traded from Winnipeg to Pittsburgh

Frank Seravalli

@frank_seravalli
The trade is one for one.

To #NHLJets: Brayden Yager
To #Pens: Rutger McGroarty

Both players were picked 14th overall, one year apart. Yager helped Moose Jaw to the Memorial Cup, McGroarty indicated to Jets he would not sign there.

LUE MYÖS